У Вінниці оприлюднили результати голосування за проєкти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ» 2023 року

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вчора, 19 жовтня, на засіданні Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади», яке відбулось в режимі онлайн під головуванням заступника міського голови Сергія Матусяка, озвучили підсумки голосування за цьогорічні проєкти. Після підбиття підсумків було визначено 28 проєктів-переможців конкурсу, а саме: 13 великих і 10 малих проєктів для реалізації на території міста Вінниці та 3 великих і 2 малих проєкти для реалізації на територіях старостинських округів Вінницької міської територіальної громади.


Також на засіданні Координаційної ради було визначено 5 проєктів, які містять принципи інклюзії та безбар’єрності, безпекового, військово-патріотичного виховання, а також першої домедичної допомоги. Ці проєкти наразі є важливими для вінничан з огляду на воєнний стан, тому першочергово будуть реалізовані у 2024 році, а всі інші проєкти-переможці конкурсу – у мирний час, після завершення дії воєнного стану.

Отже, 5 проєктів, які будуть реалізовані першочергово:

  • «Єпростір» – сучасний, безбар”єрний простір для всіх в усіх сенсах;
  • Стрілецькі змагання «Патріот»;
  • Облаштування кабінету безпеки в мікрорайоні Кумбари;
  • Клас безпеки;
  • Центр Військово-патріотичного виховання для дітей та дорослих «Звитяга».

З переліком усіх проєктів-переможців конкурсу можна ознайомитись на офіційному вебпорталі Вінницької міської ради в сервісі «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» за посиланням:
https://gromada.vmr.gov.ua/Lists/ActualInfo/ShowNews.aspx?ID=46

Нагадаємо, що підтримати вподобані ініціативи вінничани могли з 15 вересня по 15 жовтня (включно) в електронному форматі. Кожен житель громади міг підтримати чотири різні проєкти, з яких 2 великих і стільки ж малих. Департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради як уповноважений робочий орган конкурсу повідомив, що цьогоріч в голосуванні взяли участь 9158 жителів, які загалом віддали 12723 своїх голосів. Проте з 3 жовтня 2023 року за заявою авторів були зняті з голосування два проєкти: №13 із загальною кількістю голосів – 36 та проєкт №14 – 31 голос. Відповідно, загальна кількість голосів складає 12656, з них: за великі проєкти – 8460 (66,85%) голоси, за малі – 4196 (33,15%) голоси.

Коментарі у Facebook