Для людей з інвалідністю у Вінниці організовують заняття з більярду

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Для клієнтів міського реабілітаційного центру «Гармонія» організовують заняття з більярду серед людей з інвалідністю. Гра відбувається щосереди та щочетверга. Для цього у ТРЦ «Мегамолл» їм безплатно виділяють два ігрових стола. За тренера – фахівець «Гармонії» та триразовий чемпіон України з більярду серед людей на візках Сергій Юденко.

Більярдом Сергій почав займатися ще у шкільному віці. Спершу робив це не професійно: грав із друзями в місцевому будинку культури в своєму рідному селі. Фахово цим видом спорту почав займатися близько п’яти років тому. Свій перший титул – чемпіон України з більярду серед людей на візках здобув у 2018 році.


«Конкуренція була чимала, близько 50 людей брало участь в тому турнірі. Ми їздили на змагання до Ужгорода», – згадує Сергій Юденко.

Щотижня на заняття до Сергія приходить близько 5 людей, більшість з них – клієнти реабілітаційного центру «Гармонія».

«Гра в більярд розвиває моторику рук. Тренує окомір, точність, влучність. Це також хороша гімнастика для очей. Кулька не може просто так потрапити в лунку. Потрібно прицілитися, знати, з якою силою вдарити, як правильно вдарити», – розповідає триразовий чемпіон України з більярду серед людей на візках Сергій Юденко.

Серед спаринг-партнерів Сергія не лише аматори, а й, наприклад, срібний чемпіон України в цій же категорії Анатолій Бондарук. Чоловік також пересувається на візку. Більярдом займається понад 10 років.

«Більярд – це такий вид спорту, де все залежить тільки від тебе: удар, точність, логіка. Уже думаєш, що все знаєш, всьому навчився, але насправді ні, кожен день все одно відкриваєш щось нове», – говорить Анатолій Бондарук.

Гра у більярд – це не лише заняття спортом. Для людей з інвалідністю – це додаткова мотивація більше рухатися і відвідувати різні місця.

«Для нас це, насамперед, можливість вийти з дому, поспілкуватися, розважитися. Бо більшість людей зазвичай вигадують причину, чому їм краще залишитися вдома. А коли запрошуєш їх на гру – це вже конкретна мотивація піти на ту подію, яка тебе цікавить», – зауважує Сергій Юденко.

Щоб стати клієнтом Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк, телефонуйте за номером (0432) 507 – 504 або звертайтесь за адресою м. Вінниця, вул. Винниченка, 5.

Коментарі у Facebook