«Передаємо автівку у співпраці з благодійною організацією «International United Aid Foundation», – Сергій Моргунов

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Підтримка Захисників та Захисниць наразі є пріоритетом номер один. Зокрема, Вінниця продовжує допомагати військовослужбовцям на фронті та покращувати умови для їх порятунку у тилу. Зокрема, сьогодні, 27 жовтня, очільник громади Сергій Моргунов, спільно з представниками благодійного фонду «International United Aid Foundation», передав автомобіль швидкої допомоги військовому шпиталю. До збору коштів на карету швидкої також доєднались представники вінницького ювелірного заводу «DIADEMA» та Вінницького міського Палацу мистецтв. Окрім того, представники благодійного фонду займались пошуком автомобіля та його доставкою з Італії у Вінницю.

Очільник громади зазначив, що такого роду підтримка є вкрай важливою, адже існує велика потреба у порятунку поранених військовослужбовців, тим більше коли окупанти вдаються до цинічних дій та прицільно ведуть вогонь по каретах швидкої допомоги.

«На лінії фронту є багато польових госпіталів, де швидкі використовуються для порятунку наших поранених і реанімації їх під час бойових дій. Військові зазначають, що рашисти не зупиняються перед тим, що це швидка й вони намагаються знищувати й такі автомобілі. Тож потреба у таких авто є постійна», – зазначив Сергій Моргунов.

Представники благодійного фонду «Міжнародний об”єднаний фонд допомоги» зазначають, що автомобіль був куплений за попереднім запитом військових. Також вони додають, що автомобіль майже повністю готовий до використання, залишилось лише дообладнати його балонами для кисню. Окрім того, разом з машиною передали й дефібрилятор.

«Такі швидкі потрібні. Ми поспілкувались з нашим товаришем, який знаходиться на службі при цьому госпіталі. Він сказав, що є велика потреба в автомобілях швидкої допомоги», – зазначає волонтер фонду Дмитро Дядов.

Його колега, Василь Клець додає, що завдяки потужній українській громаді в італійському регіоні Вена цей автомобіль вдалось швидко знайти.

«На півночі Італії, зокрема у Венеції, в регіоні Вени, дуже потужна українська громада. І від початку війни ці люди, з якими ми співпрацюємо, передали в Україну уже близько 40 фур гуманітарної допомоги за власний кошт і вони ж допомогли знайти цей автомобіль», – зазначає Василь Швець.

Директор Міського Палацу мистецтв Євген Майданик додає, що фахівці його закладу уже тривалий час співпрацюють з благодійним фондом «International United Aid Foundation».

«Ми спільно з благодійним фондом «International United Aid Foundation» збираємо кошти. У нас кожного місяця проходять заходи на підтримку ЗСУ, кошти з яких ми перенаправляємо фонду, а вони уже вирішують на що їх потрібно витрати», – зазначає Євген Майданик.

Коментарі у Facebook