У Вінниці завершились щорічні безкоштовні курси для голів правлінь ОСББ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Протягом тижня 20 голів правлінь вінницьких Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків удосконалювали свої навички управління житловими будинками: вивчали діловодство, основи бухобліку неприбуткових організацій, укладання договорів, юридичні нюанси тощо. Навчання для очільників ОСББ – повністю безкоштовне.

Як розповідає начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, цьогорічне навчання вперше проводилось на базі Донецького національного Університету імені Василя Стуса.


Раніше, як зазначає голова правління ГО “Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця” Євген Баранович, навчання голів правлінь об’єднань здійснювалося на базі Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА), також проводились навчальні бухгалтерські курси з товариством «Знання».

“Хочу відзначити високий кваліфікаційний рівень викладацького складу Донецького національного Університету. Викладачам, попри досить стислі часові рамки, вдалось розповісти про самі актуальні питання. Як результат – на заняттях панувала досить жвава атмосфера, постійно точились активні обговорення та навіть дискусії”, – зазначає Євген Баранович.

За його словами, цьогоріч в навчанні взяли участь переважно голови новоутворених ОСББ, тобто для більшості з них – це були перші такі курси.

“Відверто кажучи, я обрана головою ОСББ буквально за два дні до повномасштабного вторгнення, 22 лютого 2022 року, – розповідає голова правління ОСББ “Андора Плюс” Вікторія Поліщук. – Для мене це перші такі курси, адже минулого року навчання не проводилося. Курси були дуже корисними. Відбулась певна систематизація знань. Викладачі зосередилися на тих питаннях, з якими ми стикаємося на практиці. Це було дуже корисно як для початківців, так і для тих, хто уже має певний досвід”.

Як додає голова ОСББ “Захисників неба 3” Леся Артьомова, завдяки курсам вона змогла отримати багато нової та корисної інформації “Ми створились лише у квітні цього року, тому особисто для мене було багато цікавого, того, чого я раніше не знала, – розповідає вона. – Це і питання бухгалтерського обліку, і діловодства. Останнє, напевно, одне з найважливіших, адже там завжди багато нюансів та змін за якими постійно весь час потрібно слідкувати”.

Надалі, як зазначає голова правління ГО “Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця”, можливе розширення програми, а голови правлінь ОСББ, які планують долучитися до курсів, можуть уже подавати заявки на участь в них наступного року.

“Для цього просимо звертатись до РЦ підтримки ОСББ за адресою: Келецька, 65 (2-й поверх). Написавши відповідну заяву вони будуть запрошені на навчальні курси, які будуть організовані в наступних періодах”, – каже Євген Баранович.

Загалом з 2017 року пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати 153 людини. На сьогоднішній день у Вінниці діє 878 об”єднань співвласників у 958 житлових багатоквартирних будинків. В цьому році створено 56 об”єднань.

Коментарі у Facebook