Мер Вінниці Сергій Моргунов: «Майже 400 бійців вже скористалися послугами нашого мобільного стоматологічного кабінету»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Вінниця продовжує підтримувати військовослужбовців. Зокрема, задля того, аби надавати широкий спектр стоматологічних послуг військовослужбовцям, було створено мобільний стоматкабінет Відповідно до наших принципів та пріоритетів: безпека і оборона, стійкість і турбота, лікування бійців є важливим напрямком роботи. Стоматологічний кабінет створено за ініціативи Сергія Моргунова.

«За останні три місяці вінницькі профільні лікарі відвідали чотири військові частини у різних містах України. Хірурги, терапевти та медсестри оглядали та лікували бійців, які чи повернулися з фронту, чи готувалися до чергової поїздки на позиції», – зазначив Сергій Моргунов.


Також міський голова подякував Захисникам та Захисниця за щоденне наближення перемоги. А фахівцям МКП «Медичний стоматологічний центр» – за відданість справі.

Директор МКП «Медичний стоматологічний центр» Андрій Філевич зазначає, що виїзди відбувались вахтовим методом. Всього до них залучили 10 медпрацівників: 3 лікаря-стоматолога-хірурга, 4 лікаря-стоматолога та 3 медичних сестри зі стоматології.

«Всі ми розуміємо, що надання медичної стоматологічної допомоги вкрай важливе для військовослужбовців. Завдяки особливості самого автомобіля, лікарі мають можливість, в польових умовах, надавати бійцям майже весь спектр стоматологічної допомоги, а також вести електронну карту пацієнта», – зазначає Андрій Філевич.

Варто нагадати, що мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Стоматкабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі. Він обладнаний LED-світильником зі зміною кольору й температури світла, умивальником ємністю 100 літрів, рентген-апаратом, окремим хірургічним аспіратором, припливно-витяжною вентиляцією, багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій, а також двома автоклавами, які забезпечують стерилізацію медичних інструментів та іншими медичними й технічними засобами.

Коментарі у Facebook