Вінницький Гумштаб організував дозвілля для більше півтора тисячі дітей військових та переселенців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

“Діти мають право на дитинство” – такий проєкт вже майже півроку реалізують у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі на Вінниччині. Організовують активне дозвілля для дітей військових, з багатодітних сімей, сиріт та напівсиріт, а також з родин вимушених переселенців. Починаючи з літа, до заходів, організованих для малечі за ініціативи Штабу, долучилися майже 1600 діток та 630 дорослих.

Дітям, які на власні очі бачили жахіття війни, втратили одного з батьків чи рідну домівку, потрібно повернути віру в радість та право на щасливе дитинство. Так про мету Проєкту говорить координатор МКГШ, депутат Вінницької міської ради Дмитро Мира, який і очолює цей напрямок роботи в Штабі.

– Ми вже знаємо кожну дитину, її батьків, бабусь та дідусів, їхні історії. І щоразу переконуємося, що цим дітям потрібна особлива увага та підтримка, – каже Мира. – Похід в кіно на мультфільм, катання на ковзанах, катамаранах, боулінг, екскурсія до планетарію, зоопарку, цирк – все це викликає у малечі море позитиву. І ми раді щоразу нагадувати дітям, що попри війну їхнє дитинство має бути сповненим гарних моментів.

У Штабі кажуть, що незважаючи на настання холодів, тут будуть і надалі організовувати для малечі активності. Приміром, лише до літніх розваг (а це 10 різних активностей) долучилося понад 1 000 дітей, більше 500 дітей вже відвідали розваги восени. Серед найзахопливіших – похід до цирку “Shekera”, де заряд емоцій отримали одразу аж 250 діток, знайомство з унікальними мешканцями Подільського зоопарку, аквапарк, катання на ковзанах, модні стрижки в барбершопі “Continental”.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook