У Вінниці ДБР повідомило про підозру 6 працівникам колонії, які жорстоко побили ув’язненого до смерті

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Слідчі Державного бюро розслідуваньповідомили про підозру шістьом службовим особам «Вінницької установи виконання покарань (№1)» в  перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством і застосуванням спеціальних засобів та у вбивстві з особливою жорстокістю (ч. 3 ст. 365 та п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє прес-служба територіального управління Державного бюро розслідувань.



За даними слідства, 13 липня 2019 року в місці позбавлення волі зафіксовано факт насильницької смерті 59-річного чоловіка, який перебував під вартою за рішенням суду. Встановлено, що чоловікові були заподіяні тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких потерпілий помер.

Шестеро підозрюваних в день злочину перебували на службі. Слідством встановлено, що працівники установи завели потерпілого в окреме приміщення, де завдали йому не менше 85 ударів, а після цього перевели до камери, де він і помер. Слідчі ДБР провели 9 обшуків, під час яких виявлено засоби вчинення злочину.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції у Вінницькій області.

Коментарі у Facebook