З початку 2023 року у Вінниці створили вдвічі більше ОСББ ніж минулого року

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Кількість новостворених ОСББ у Вінниці цього року збільшилась вдвічі, порівно з попереднім роком. Так, якщо за весь 2022 рік в обласному центрі створили 34 об’єднання співвласників, то з початку 2023 року взяти управління своїми будинками у власні руки вирішили мешканці 68 будинків.

З них, як повідомляє начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, 12 будинків – це новобудови, а 56 – старий житловий фонд.

“Загалом, серед новостворених ОСББ, майже половина припадає на будинки 1971-1990 років побудови. Кількість новостворених ОСББ серед новобудов і будинків до 1970 року зведення – приблизно однакова. Найменше ОСББ цьогоріч створили мешканці будинків 1991 – 2013 років побудови”, – зазначає Ігор Іванов.

Всього у місті, станом на четверте грудня, нараховується 890 ОСББ у 969 будинках.

“Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об”єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Наприклад, у 2021 році в місті було створено 70 ОСББ, а у 2020 році – 68. Звісно, таких показників не було б, якби не наші Збройні сили, завдяки яким у людей повертається впевненість у завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об”єднань міської ради”, – зазначає Ігор Іванов.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 -430- 32 -26.

Коментарі у Facebook