Учні Вінницької дитячої художньої школи здобули призи на міжнародному конкурсі «MODERN.UA»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Нещодавно учні п’ятих класів закладу «Вінницька дитяча художня школа» стали учасниками міжнародного конкурсу принтів для текстилю в стилістиці українського модерну «MODERN.UA». Він проводився в межах проєкту «Мистецтво під час війни». У підсумку творчого змагання роботи Анастасії Медведєвої, Владислави Мірошникової, Макара Гевлича, Марини Язовицької, Ольги Старинець та Софії Демидюк отримали спеціальні відзнаки та цінні подарунки від журі, партнерів та меценатів конкурсу.

За словами викладачки Вінницької дитячої художньої школи Ярослави Бондар, щоб якісно виконати роботу, учні занурились у світ українського народного модерну 1910-1930 років. Вони досліджували альбоми з творами народних майстринь того періоду Ганни Собачко та Параски Власенко, декоративні роботи Євгенії Прибильської та збірки Миколи Самокиша.

«Цей проєкт дав можливість побачити, як світову мистецьку течію інтерпретували митці українського малярства. Як бувши під владою двох імперій український модерн набрав національних рис», – підкреслила Ярослава Бондар.

Отож, усі роботи дітей вдалися яскравими та декоративними, а стилізовані квіти, птахи, геометричні форми поєднались в цікаві візерунки та текстури.


Як зазначила викладачка, журі міжнародного конкурсу, до складу якого входили професійні художники, мистецтвознавці, дизайнери, стилісти, представники мистецьких кіл, фахівці фешн-видань, відзначили юних вінничан, і незабаром учні отримають свої подарунки.

«Пишаємось нашими учнями! Наразі ми в процесі друку шоперів з цими принтами. Діти надихнулись цим проєктом та хочуть втілити свої творчі задуми на конкретних речах», – говорить викладачка.

Коментарі у Facebook