Вінницькі волонтери передали допомогу бійцям 54-ї окремої механізованої бригади

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Тарас Присяжнюк, депутат Вінницької міськради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, разом з волонтерами відвідали позиції бійців 54-ї окремої механізованої бригади. На східний напрямок оборонцям були передані Mavic 3T, тепловізори, зарядну станцію та інше необхідне обладнання.

З бійцями 54-та окремої механізованої бригади Вінниця співпрацює впродовж тривалого часу. Цього разу в бійців був запит на дрони, тепловізори та інше обладнання, розповідає Тарас Присяжнюк.

«Разом із колегами-депутатами ми голосували за виділення коштів на придбання, зокрема, дронів та тепловізорів. Як тільки їх отримуємо – разом з громадою передаємо військовим, – пояснює Тарас Присяжнюк. – Від бійців 54-ї бригади був запит на це обладнання. Ми привезли їм три Mavic 3T, які можуть “бачити” вночі, а також два тепловізори».

Разом із волонтером Денисом Романовським передали військовим також зарядну станцію EcoFlow та «їжачки» – спеціальні металеві конструкції, які військові залишають на логістичних маршрутах, аби зупиняти просування ворога.

«Привезли хлопцям те, про що вони просили. Загалом у них оптимістичний настрій, звісно, наскільки це можливо в сьогоднішніх умовах. Вони впевнено тримають позиції. Серед наших бійців немає жодної “зради” – всі розуміють, що маємо захищати свою землю, підтримувати одне одного і допомагати. Інакше в цій війні не виграти», – додає Тарас Присяжнюк.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота.

На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook