Безпека в онлайн-просторі: у вінницьких школах проводять тренінги з кібербезпеки

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Правильно користуватися гаджетами та як протидіяти кіберзлочинцям дізнались днями школярі Вінницької громади. Це стало можливим завдяки проекту “Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті”, який включає проведення занять з кібербезпеки у школах загальної середньої освіти. Ініціаторами цієї ініціативи стали громадська організація “Френдзона” та департамент освіти Вінницької міської ради.

Мета проєкту – навчити дітей розпізнавати та уникати онлайн-загроз, спілкуватися в інтернеті безпечно й відповідально, а також навчитись захищати себе від різних форм онлайн-насильства.

У межах навчального проєкту заплановано проведення просвітницьких заходів у всіх місцевих школах для учнів з 1 по 11 класів.

Як розповіла організаторка тренінгу Елеонора Руденко, усі курси адаптовані до вікових особливостей дітей. За її словами, наразі багато дітей не знає, чим загрожує онлайн-простір, тому й поширюють свою особисту інформацію на просторах інтернету.

«Зараз розвиток цифрового світу створює підліткам нові виклики та загрози, тому нерідко діти можуть потрапити в інформаційну халепу. Тому й вирішили ініціювати такі тренінги, адже школярам потрібно розповідати та нагадувати про це», – прокоментувала Елеонора Руденко.

Своїми враженнями від почутого поділилась школярка Дарина Сандрачук. Їй сподобалось, що матеріал подали в доступній та цікавій формі.

«Сьогодні ми говорили про сексуальне насильство в інтернеті та, власне, як цьому запобігти та куди звернутись. Про це потрібно не соромитись говорити, адже краще вберегти себе від злих намірів шахраїв», – сказала дівчина.

Як підсумувала директорка департаменту освіти Оксана Яценко, такі заходи з кібербезпеки допомагають дітям здобути необхідні знання та навички для безпечного користування інтернетом. «Після проходження курсів батьки можуть бути впевнені, що їхні діти володіють необхідними знаннями для захисту себе в онлайн-просторі», – повідомила вона.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook