У Вінниці в ще одному будинку розпочали капремонт системи електропостачання

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці розпочали ремонт системи електропостачання житлового будинку на вулиці Георгія Нарбута, 3. Це значний проєкт, метою якого є поліпшення стійкості електричних мереж у будинку, що особливо актуально в умовах можливих відключень електроенергії через атаки на енергетичні об’єкти країни.

Крім того, оновлена система електропостачання зможе витримувати більше навантаження, яке пов”язане зі зростанням кількості електричних побутових приладів в домівках вінничан.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький, в межах робіт тут планують модернізувати ввідно-розподільні щити зі встановленням автоматичних вимикачів на відхідних лініях живлення квартир та лініях освітлення місць загального користування. Також в будинку мають замінити всі контактні з”єднання наконечників, які містять сліди температурної деформації або оплавлення, а також провести капітальний ремонт поверхових електрощитів.

Крім того, проєкт передбачає заміну існуючих світильників
сходових клітин на світлодіодні з датчиками руху. Також мають виконати роботи із заземлення.

«Заплановані роботи покликані не лише оновити стан будинкової системи електропостачання, підвищити надійність її роботи, а й передбачають заходи, направлені на зменшення рівня електроспоживання електроенергії в місцях загального користування. Усе це надзвичайно важливо в умовах потенційного браку електроенергії, у зв”язку з атакою ворога по об”єктах енергогенерації країни. Як показав досвід 2022 року, будинкові системи електропостачання, особливо ті, де давно не виконували модернізацію, потерпають від частих включень – виключень електроенергії в першу чергу», – зазначає очільник департаменту.

В цьому будинку раніше було створено ОСББ. Тепер міська рада вирішила допомогти з тим видом капітального ремонту, якого будинок потребував найбільше. Роботи проводять коштом міського бюджету.

Як зазначає Віталій Місецький, будинок на вул. Г. Нарбута, 3 – це третій об’єкт, де цьогоріч проводять відповідні роботи. Раніше систему електропостачання оновили в житлових будинках на Келецькій, 130 та проспекті Юності, 20.

Водночас в місті ще заплановані поточні ремонти будинкових систем електропостачання. В межах поточних ремонтів в місті, зазначимо, уже оновили систему електропостачання в будинку на вулиці Чайковського, 21 (1 та 2 під”їзди) та на Келецькій, 162 (1, 2 та 3 під”їзди).

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook