Військовий та чемпіон по рукопашному бою: що відомо про підозрюваних у вбивстві поліцейського

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Двоє уродженців Вінницької області, які сьогодні, 20 квітня, вночі, скоїли напад на поліцейських та вбили одного з них, є військовослужбовцями. Ймовірно, підозрювані перевозили заборонені речі, саме тому і відкрили вогонь по поліцейських, коли ті попросили відкрити багажник і коробки.

З аналізу відкритих джерел, виданню MyVin стало відомо наступне.

Старший за віком підозрюваний – Валерій Васілаке, 1972 р.н., прописаний у селі Чорномин Піщанського району Вінницької області, – батько другого підозрюваного – Віталія Васілаке, 1998 р.н., прописаний у селі Чорноморське Одеського району Одеської області, обоє служили. У селі на Вінниччині про Валерія односельці відгукуються позитивно. Кажуть, пішов служити, оскільки призвали на службу сина, хотів бути поруч та оберігати. Постійно проявляв проукраїнську позицію.

У жовтні минулого року одеське видання «Золотоноша. City» оприлюднило відео чергової передачі допомоги ЗСУ – автомобіль. Допомогу отримували та доправляли на фронт Валерій та Віталій Васілаке.

Раніше, у березні 2021 року, молодший Васілаке – Віталій, як боєць 28-мої окремої механізоованої бригади імені Лицарів Зимового Походу виступав на чемпіонаті Сухопутних військ по рукопашному бою серед рід військ. Віталій зайняв перше місце в категорії до 90 кг.

Сьогодні, Оперативне командування “Південь”, на своїй сторінці у фейсбук повідомило, що максимально сприяє правоохоронним органам у пошуку та затриманні осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.

«Щиро співчуваємо родині загиблого поліцейського. Це важка втрата і винні обов’язково мають понести покарання.

Додатково зазначимо, що підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість.

Просимо усіх, хто володіє інформацією про підозрюваних, повідомити правоохоронні органи,» – йдеться у повідомленні.

Коментарі у Facebook