Сила тіла та духу: вінничанин не потис руку супернику під час міжнародних змагань

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Завдяки вінницьким силачам Івану Чупринку та Мар’яні Шевчук на міжнародних аренах неодноразово переможно піднімався Державний Прапор України і звучав наш Гімн. «Представляти Україну під час повномасштабної агресії особливо відповідально. Своїми досягненнями ми показуємо, що Україна незламна, вона вистоїть і подолає усі негаразди», – кажуть пауерліфтери.

Іван Чупринко десятиліття утримує статус найсильнішого жимовика у своїй ваговій категорії. Він – майстер спорту України, 12 разовий чемпіон світу та володар 14 світових рекордів.

Спортсмен сильний не лише тілом, а й духом. Під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи він проігнорував представника Ірану та двічі не потиснув йому руку. Пауерліфтер продемонстрував свою позицію відносно країни, яка поставляє дрони російським окупантам і цим підтримує агресію проти України.

Іван Чупринко є тренером Мар’яни Шевчук. Силачка пробувала себе у різних видах спорту, але вже дев’ять років як прийшла у пауерліфтинг. Представляє Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Мар’яна Шевчук – Заслужений майстер спорту України. Золота медалістка літніх Паралімпійських ігор у Токіо. У 2021 році встановила світовий рекорд у ваговій категорії до 55 кг, піднявши 133,5 кг, і стала чемпіонкою світу. У 2023-му спортсменка здобула «срібло» Кубка світу з пара пауерліфтингу. А вже цьогоріч Мар’яна додала ще одне «срібло» Кубка світу до своєї колекції нагород.

За словами Мар’яни, представляти Україну під час повномасштабної агресії – особливо хвилююче. «Більшість іноземних представників підходять обійняти чи потиснути руку, оскільки вони співчувають нашій Батьківщині, яка щоденно протистоїть сильному і підступному ворогу», – розповідає спортсменка.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook