За перший день роботи у Вінниці два «VDL Citea» перевезли понад 800 пасажирів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницькі пасажири тестують німецькі автобуси, які виїхали на маршрут №16 «Водоканал – Барське шосе – Аграрний університет».

Два автобуси, які 1 травня виїхали на маршрут міста, за перший день роботи перевезли щонайменше 800 пасажирів. «VDL Citea» приїхали до Вінницької громади з міста Мюнстер завдяки співпраці з німецькими партнерами.

«Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності міської ради спільно з Вінницькою транспортною компанією вирішили залучити ці автобуси на маршрут №16. Водночас вивільнений автобус з маршруту №16 задіють для підсилення маршрутів Старого міста», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Вони великої місткості, мають 54 пасажирські сидіння, з низьким рівнем підлоги, обладнані відкидним пандусом та окремим місцем для пасажирів на кріслі колісному.

Автобуси не лише покращили транспортне сполучення вул. Київської з Барським шосе та мікрорайоном «Вишенька» – зменшився й інтервал руху автобусів в години пік.

«Щоразу радію, коли автобусів більшає. Цим маршрутом дістаюсь до університету, доволі комфортно, я б сказав, дуже гарний і приємний транспорт», – ділиться враженнями пасажир Дмитро Свящук.

Фахівці Вінницької транспортної компанії облаштували автобус всім необхідним: валідаторами, дзеркалами, які дозволяють водієві з робочого місця спостерігати за ситуацією в салоні автобуса. Мають вони й кондиціонер, який зігріє, коли холодно, та додасть прохолоди у спеку.

«Те, що тут буде кондиціонування, це досить прекрасна ідея. Не буде нікому вже заважати це віконечко», – каже молодий пасажир Денис Кирсун.

Для зручності водія автобус обладнаний коробкою-автоматом.

Коментарі у Facebook