Учні з Центру реабілітації “Гармонія” у Вінниці долучилися до навчання з інформаційних технологій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

«Навчання для дітей ми організовуємо вже не перший рік. Під час пандемії COVID та у перший рік повномасштабного вторгнення заняття для дітей проходили онлайн. Наразі проводимо офлайн. На навчання запрошуємо дітей колег з EPAM, а також вже вдруге – діток з центру реабілітації “Гармонія”. Цьогоріч у програмі взяли участь також хлопці та дівчата з сімей ВПО. На мою думку, такий досвід допоможе дітям в майбутньому краще зрозуміти IT-сферу та з легкістю обрати професію», – розповіла менеджерка з розвитку талантів EPAM Лілія Гірко****.

У програмі взяли участь діти від 8 до 16 років. Усього – 45 дітей, 8 з яких – діти з інвалідністю, клієнти центру реабілітації «Гармонія».

Своїми враженнями від навчання поділився 15-річний Сергій Наталічєв. Хлопець пересувається на кріслі колісному.

«На навчання я ходив декілька тижнів. Вирішив взяти участь, тому що хотів спробувати створювати комп’ютерні програми. Вдома я багато часу проводжу за комп’ютером, люблю грати в ігри, тому такі заняття були для мене дуже цікаві», – говорить Сергій.

Задоволеним від навчання залишився і Максим Гота. Хлопцю 12 років.

«Я вивчав проєктний менеджмент. Мені сподобалось. Тут дуже гарні викладачі, які одразу знайшли підхід до дітей та наводили багато прикладів. IT-сфера мене цікавить, у майбутньому хотів би також працювати в цьому напрямі», – зазначив Максим.

Його мама, Юлія Гота, вважає таке навчання дуже корисним.

«Приємно бачити зацікавлення сина. Я вважаю, для підлітків це дуже корисно для майбутнього професійного та особистісного розвитку. Наприклад, говорили про вирішення конфліктів, роботу в команді, планування. Це може знадобитися не тільки в роботі, але й в інших сферах життя».

Про важливість інклюзивного навчання та партнерство з компанією EPAM зазначила директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

«Важливо, що діти з інвалідністю навчалися не окремо від усіх, а спільно з іншими дітьми. Це важливо і для мотивації, і для соціалізації діток. А також для розвитку самостійності, адже навчалися вони без допомоги батьків у групах. За ці 8 тижнів дітям надали дуже якісні знання та навички, які знадобляться у майбутньому. Дуже вдячні компанії EPAM за підтримку дітей, щирі серця, корпоративну соціальну відповідальність та постійне партнерство!» – підсумувала Олена Чорнобривенко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook