Вінницькі школярі переглянули кінострічку на тему поводження з відходами

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Протягом двох днів у Вінниці учні шкіл мали можливість переглянути фільми з екологічною тематикою. Цей освітній захід було організовано за сприяння департаменту відновлення та розвитку та департаменту освіти Вінницької міської ради, з підтримки громадської організації “Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it, Ukraine!”.

Кінопокази відбулися 29 квітня та 1 травня у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат». Школярам показали фільми на тему запобігання утворенню відходів електричного обладнання та відходів одягу. Після спільного перегляду стрічок глядачі разом з координаторкою ГО «Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it, Ukraine!» Анастасією Миколюк обговорювали важливість цих питань та мали можливість висловити свою думку щодо збереження довкілля.

«Це інтерактивний формат роботи з дітьми, які змалечку розуміють, наскільки важливо дбати про природу. Основна мета проведення такого заходу полягає саме на просвітницькій роботі, пов’язаній з поводженням з відходами та запобіганню їх утворення. Саме зменшення кількості відходів, що продукуються людиною – це ефективний спосіб захистити навколишнє природне середовище, зменшити споживання ресурсів та поліпшити якість життя. Нам дуже приємно, що школярі дуже зацікавлені цими питаннями, уважно переглядали стрічки та активно висловлювали свої думки», – зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, у 2022 році Вінниця стала першою в Україні громадою, яка задекларувала Зелений курс. В межах цього документу, присвяченого збереженню довкілля, у ВМТГ регулярно відбуваються тематичні просвітницькі заходи, які мають на меті виховання кліматично дружнього середовища.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook