7 травня відбувся благодійний великодній мистецький захід «Де гаївка лунала»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінницьких Хуторах 7 травня відбувся благодійний великодній мистецький захід “Де гаївка лунала”, де учасники виконували автентичні гаївки, проводили хороводи та відзначали українські народні традиції. Під час події також проводили майстер-класи та концертну програму. Учасники та відвідувачі заходу зробили пожертви на підтримку Збройних Сил України. Організаторами заходу були культурний заклад “Вінницька централізована клубна система”, Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв та департамент культури міської ради.

Усі учасники та відвідувачі мистецького заходу мали можливість брати участь у захоплюючих майстер-класах. Хлопці та дівчата отримали можливість оволодіти основами різноманітних ремесел, таких як писанкарство, лялька-мотанка, ткацтво, в’язання гачком, рогозоплетіння, виготовлення свічки з вощини та інші. Також вони брали участь у майстер-класах зі створення великоднього кошика, виготовлення великоднього панно з рогози та верби, а також у розписуванні великої писанки.

Крім того, в межах події відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, де місцеві майстрині та учні КЗ «Вінницько-Хутірський ліцей» презентували свої вироби та авторські солодощі й випічку.

Як майстриня, дебютувала на заході місцева мешканка Анастасія Кліщук. Вона займається в’язанням гачком – амігурумі, а кошти від продажу виробів дівчинка спрямовує на підтримку військових.

Завдяки спільним зусиллям було зібрано понад 11 тисяч гривень на підтримку військових.

Як зазначила директорка Вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш, усім охочим було запропоновано власноруч створити щось особливе та відчути себе часткою багатої культурної спадщини. А воркшопи додали ще більше барвистості та неповторності у святкову атмосферу заходу.

«Основна мета нашого мистецького заходу – це відродження українських традицій, навчання діток веснянкам, гаївкам, великоднім обрядам. Також ми вже домалювали нашу велетенську “Писанку єднання “, яку почали створювати минулого року. І сьогодні, попри війну, ми хочемо нашим дітям подарувати щасливі спогади, відволікти їх від страшних подій. Власне культурою, традиціями ми прагнемо зростити високодуховних, свідомих українців. І як би наші вороги не намагались нас знищити, ми продовжуватимемо боротись. Адже Збройні Сили України щодня стоять на захисті нашої держави. Ми вдячні їм за кожен світанок, який зустрічаємо», – зазначає Тетяна Казанська-Гавриш.

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко зазначив, що захід сприяв підтримці та популяризації українських культурних традицій.

«Такі ініціативи відновлюють дух спільноти, підтримуючи нашу ідентичність та культурне багатство. Сьогодні важливо пам’ятати українські традиції, адже вони дозволяють нашим нащадкам зберегти зв”язок із нашою спадщиною та зрозуміти своє місце в історії. Тому подібні заходи необхідні для розвитку нашої Вінницької громади, розбудови сильної та злагодженої спільноти для майбутніх поколінь», – говорить Владислав Кривешко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook