Вінниця в жалобі. Сьогодні прощаються з полеглим Захисником Олександром Карпусем

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Олександр Карпусь відстоював демократичні цінності України на майдані Незалежності під час Революції Гідності. З позивним Рок захищав її свободу у лавах добровольчого батальйону «Айдар» у зоні Антитерористичної операції. Був і серед тих, хто першим рушив на оборону держави на початку повномасштабного російського вторгнення. Воював у складі військової частини Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Навесні 2022 року на Київщині Олександр отримав важке поранення. Втім, після тривалого лікування знову повернувся у стрій. Службу продовжив у Вінницькому ОМТЦК та СП. Та, на жаль, бойові рани далися взнаки. Життя воїна обірвалося 4 червня. Йому навічно залишилося 54 роки…


Народився Олександр Карпусь у Вінниці 21 лютого 1970 року. Атестат про середню освіту здобув у 26-й загальноосвітній школі. Після чого свого часу навчався у тоді ще Вінницькому політехнічному та торговельно-економічному інститутах. У цивільному житті свої знання та вміння застосовував у різних підприємствах та структурах міста, започатковував і власний бізнес.

«Але найголовнішим і останнім його місцем роботи був захист Батьківщини. Батька не цікавили звання. Подолання кар”єрних сходинок нічого для нього не важило. Він був і вважав себе просто Солдатом України. За неї, за її волю, завжди готовий був віддати найдорожче – своє життя. Самовіддано і безкорисливо пожертвувати всім заради того, щоб ми були вільні, найголовніше – вільні духом. Для багатьох був прикладом для наслідування, його людські риси і якості надихали, захоплювали і мотивували, викликали щиру і глибоку повагу, – розповідає донька Небесного воїна Юлія. – Честь, гідність, доброта, внутрішня сила, непохитна свободолюбивість у всьому – це те, чим він вирізнявся серед людей. Жив як воїн, і піти завжди хотів теж як воїн – полягти за свободу і безпеку для своїх близьких, і за український народ».

Олександр був люблячим батьком та турботливим дідусем для двох онучок.

Церемонія прощання з Олександром Карпусем розпочнеться сьогодні о 9:00 год за адресою: 2-й пров. Миколи Хвильового, 34.

Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook