Гройсман розповів “Радіо НВ” про ініціативу “СтопВірус” у Вінниці: «Нам зараз потрібно об’єднатися як ніколи!»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Володимир Гройсман закликав до об’єданання всіх регіонів навколо проблеми поширення коронавірусу, щоб показати децентралізацію в дії!

Експрем’єр навів вдалий приклад ініціативи “СтопВірусу” у Вінниці, коли влада, бізнес та волонтери об’єдналися, щоб зупинити СOVID-19.

Про це розповів Володимир Гройсман в інтерв’ю “Радіо НВ”

“Зараз знаходжуся у Вінниці, разом з нашою командою ми зробили таку ініціативу «СтопВірус», де об’єднали і владу, і бізнес. Де приймаємо рішення, займаємось закупівлями необхідного. Це треба робити в кожній громаді і в багатьох це робиться. Тому закликаю бути мерів активними“, – закликав прем’єр-міністр України (2016-2019)

Також, на думку колишнього очільника українського уряду, впровадження децентралізації дозволило показати можливості влади на місцях. За його словами органи місцевого самоврядування “почали самі діяти і приймати рішення швидше, ніж це робив центральний уряд “

“Я свого часу ініціював і впровадив децентралізацію в країні. Коли місцеві бюджети отримали кошти. Якби не було децентралізації, ми б сьогодні і десятої частини не побачили того, що роблять органи місцевого самоврядування. Вони почали закуповувати захисні костюми, обладнання, почали самі діяти і приймати рішення швидше, ніж це робив центральний уряд. Хотів би попросити міських голів, мерів громад – бути активними, залучати до прийняття рішень волонтерів, громади, бізнес місцевий,” – зазначив Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook