Соколового звільнили, а прокуратури стануть офісами

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Новопризначений Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка своїм наказом від 3 вересня звільнив прокурорів чотирьох областей — Вінницької, Житомирської, Одеської та Черкаської.

Згідно з інформацією на сайтах обласних прокуратур, Одеську прокуратуру очолює Олег Жученко, Вінницьку — В’ячеслав Соколовий, Житомирську — Любомир Війтович, Черкаську — Сергій Овчаренко.


Звільнили тих, на кого найбільше скаржилися люди. Так стверджують у ГПУ. Під час робочих поїздок до Черкащини та Житомирщини президент Зеленський вислухав не одне нарікання на роботу прокуратур. А стосовно В’ячеслава Соколового вікрито декілька кримінальних проваджень в Територіальному управлінні ДБР м.Хмельницького та ГУ НП у Вінницькій області.

Про це на повен голос розповідають у громадській організації «Софія». «Його треба не тільки звільнити, а й посадити в тюрму — за кришування, корупцію і незаконне збагачення. В черзі стоять його заступники Янків, Сухоребрий, заступник начальника слідчого відділу прокуратури Вінницької області Олег Петрович Попеско, керівник Вінницької місцевої прокуратури С.В.Гайду, його зам. В.О.Панченко і багато інших», — кажуть у «Софії». Нині обов’язки прокурора виконує Руслан Нікітчин.

Взагалі у політичної партії «Слуга народу» стосовно Генеральної прокуратури України — грандіозні плани. По-перше, цю правоохоронну структуру планується перейменувати в Офіс Генерального прокурора. У свою чергу, регіональні осередки прокуратури буде перейменовано на Офіси регіональних прокурорів, а місцеві – на окружні прокуратури. По-друге — ліквідувати військові прокуратури.

По-третє — зменшити кількість працівників прокуратури з 15000 до 10000 осіб та підвищити базовий посадовий оклад прокурора до 15 прожиткових мінімумів.

А ще планується ліквідація органів прокурорського самоврядування – Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і Ради прокурорів, які були створені за вимогами міжнародних експертів. Якщо таке станеться, то під загрозою опиниться безвіз, адже прокурорське самоврядування було схвалене Венеціанською комісією і було однією з вимог надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Ілона ВАЛЬТЕР

Коментарі у Facebook