Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав 9 РЕБів для однієї із бригад Нацгвардії

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Співзасновник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Сергій Моргунов передав 9 РЕБів одній із бригад Нацгвардії. Це вже далеко не перша допомога для цієї бригади, однак саме таке обладнання ще жодного разу не передавали.

Як зазначають військові, потреба у засобах радіоелектронної боротьби на фронті завжди висока. Це і захист позицій, і збереження життів та здоровʼя бійців, і зіпсовані плани противника.

Кожна така установка дозволяє знешкодити ворожі БПЛА різного типу в межах свого радіусу дії. Відповідно чим більше буде таких установок, тим більш захищеними будуть наші хлопці.

“Це досить ефективний засіб, зберігає людські життя… FPV-дрони на сьогоднішній день досить велика проблема. Їх важко збити”, — пояснив військовослужбовець із бригади, що отримала допомогу.

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу постійно підтримує звʼязок із захисниками та намагається якомога оперативніше реагувати на їх запити. Передають те, що найпотрібніше для ефективного виконання бойових завдань та для збереження життя хлопців.

“Ми дійсно в розмові з нашими героями відзначаємо те, що це дуже потрібно безпосередньо в зоні бойових дій. Тому ми далі будемо вести таку практику по запиту не тільки цієї частини, а й інших частин”, — зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook