2 міністри і прем’єр знову з Вінниччини

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Минулий уряд за часів Петра Порошенка цілком закономірно називали «вінницьким», адже його представляли такі земляки як Володимир Гройсман, Ігор Жданов, Андрій Рева, Володимир Кістіон.

Втім, у новому складі Кабміну, який ВР затвердила 29 серпня, наших теж вистачає. Почнемо з місця народження прем’єра Олексія Гончарука, яке в офіційних джерелах чомусь не згадується.


2 міністри і прем’єр знову з Вінниччини

Його автобіографія починається з того, що він вчився у Городні Чернігівської області. Втім, як нам стало відомо з достовірних джерел, зі Жмеринки родом батьки посадовця та там проживає його бабуся. Сам Олексій Гончарук про «вінницьке коріння» поки мовчить.

34-річна Юлія Соколовська, новий міністр соціальної політики, з Хмільника.

2 міністри і прем’єр знову з Вінниччини
Юлія Соколовська

Вона — випускниця Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана за спеціальністю «Облік і аудит», колишній радник міністра фінансів. Основну суму її доходу становив дохід від заняття підприємницькою діяльністю, ще 1 тис. гривень — відсотки в Приватбанку. Міністр володіє земельною ділянкою у Києво-Святошинському районі Київської області, квартирою в Києві і у Хмільнику. На банківських рахунках вона зберігає 3 тис. доларів і 2 тис. євро. В декларації вона вказала 7 229 облігацій «АБС-УКР» і фінансові зобов’язання в розмірі 772 890 гривень неоплаченої частини ціни облігацій.

Ганна Новосад від «Слуги народу» – новий міністр освіти і науки.

2 міністри і прем’єр знову з Вінниччини
Ганна Новосад із Ладижина

29-річна чиновниця народилася у Ладижині. В 2011-му отримала ступінь бакалавра з політології у Києво-Могилянській академії. Через два роки здобула ступінь магістра європейських студій в університеті Маастрихта у Нідерландах. Втім, не встигла наша землячка приступити до роботи, як потрапила у «граматичний» скандал, коли опублікувала свій перший на посаді пост-подяку у Фейсбук. Невдовзі одіозна мовознавець та «свободівка» Ірина Фаріон заявила, що міністр зробила як мінімум 9 помилок та назвала її новою бідою для освіти і науки. Більш того, навіть оголосила конкурс: тому, хто знайде найбільшу кількість помилок у тексті публікації Ганни Новосад, вона пообіцяла подарувати свою книгу «Мовна норма: знищення, пошук, віднова (культура мовлення публічних людей)». А ще порадила новообраній міністерці відвідати «якісь курси з української безграмотності».

Сама ж Ганна Новосад ось як відреагувала на скандал:

– Не боюсь визнавати власні помилки, зокрема граматичні, та вчусь на них. Відтепер інакше ставитимусь до того, як веду свій ФБ.

Валентина Лісова

Коментарі у Facebook