На Вінниччині фахівці перевірили радіаційний фон через пожежу у Чорнобилі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

4 квітня у Чорнобильській зоні відчуження виникла пожежа. Радіаційний фон у Вінницькій області не перевищує природний рівень. Станом на 6 квітня показник складає 17 мкР на годину. 

Про це повідомляють у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України. 

За повідомленням пресслужби Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 4 квітня розпочали гасіння пожежі у Чорнобильській зоні відчуження. Загоряння сталося поблизу села Володимирівка, Косовського лісництва на площі 20 га. До боротьби з вогнем залучена авіація.

У державній службі заявляють, що пожежа не вплинула на радіаційний фон по Києву та Київській області. Станом на 15-00 05.04.2020р. радіаційний фон по м. Київ становив – 14 мкР/год, а по Київській області – в межах 12 мкР/год. (Максимально допустимий рівень 50мкР/год)

По Вінницькій області спеціалісти радіологічної лабораторії “Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України” регулярно проводять моніторингові вимірювання потужності поглиненої в повітрі дози зовнішнього гамма-випромінювання (радіаційного фону) у Вінниці (у контрольних точках). Середнє значення вимірювань станом на 09:30 06 квітня становило 17 мкР/год., що не перевищує природний фоновий рівень за результатами постійних спостережень.

В районних центрах Вінницької області також здійснюється моніторинг радіаційного фону відокремленими підрозділами установи. Перевищення рівнів станом на 06 квітня також не зафіксовано.

Коментарі у Facebook