«ЗЕ «грає» Лукашенка, але це не пройде!» – сказав у Вінниці нардеп Ар’єв від «ЄС»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

– «Встав і вийшов! Грабіжник! Чому зарплата 120 тисяч?». Ці шокуючи заяви разом із купанням у фонтанах і Чорному морі – це реально «лукашенкізм» від Зе. І багатьом таке в Україні подобається! Але люди активні, люди із війни та Майдану таке не допустять!, – вважає Володимир Арєв. – І якщо це продовжиться після виборів, то тоді в суспільстві будуть назрівати дуже сильні протестні рухи, бо Україна – не Росія! І тим більше, не Білорусія! Українці вибороли і виборюють власну Гідність та Волю. Диктатура не пройде!


– А якщо частково пройде?

– Це призведе до втрати безвізу, нас виженуть з усіх міжнародних організацій, нам припинять надавати допомогу. Цікавий момент, що після запропонованої люстрації імені Зеленського на політичній арені країни залишатиметься сам Зеленський»…

– Ви вірите рейтингам?

– Тема рейтингів цікавить усіх. Більшість їм довіряє, інші кажуть, що це чистий популізм та спекуляція. Можна помилятись в цифрах, бо для Зе вони створені з огляду на явку виборців у 90%. Але реальна явка буде 50%, а може ще менше… Тому потрібно змінювати систему виборів і найкраще для України – відкриті списки. А вже потім можливо, перейдемо до Британської системи, бо «гречка» – це політична корупція. Має бути влада в суспільстві, а суспільство у владі. І якщо люди почнуть обирати дійсно з мінімізацією корупційних ризиків, то тоді є багато шансів реального оновлення.

– Як уникнути «гоп-стопу» на виборах?

– Треба бути уважним! Я представляю політичну силу, яка європейсько спрямована і яка базується на європейських цінностях. От сьогодні я втратив гаманець – хто в цьому винен? Я не буду звинувачувати поліцію, тому що вона не може ходити і дивитися весь час за моєю сумкою. Це суто моя відповідальність, що я не вгледів і так само людина має брати відповідальність за своє життя. Так само на виборах багато «гендлярів» та «наперсточників», які обіцяють, кидаються модними словами і популістичними гаслами, а насправді це і є політичний «гоп-стоп»…

– Реванш Росії в ПАРЕ продовжиться?

– На жаль, оптимізму в мене мало через те, що прийдуть люди, які не дуже розуміють, що таке міжнародна парламентська діяльність. Коли я очолив делегацію в ПАРЄ, у мене вже був досвід роботи там. Зараз приходять люди повністю «неофіти». Питання не в тому, що вони «нові». Якщо вони не будуть вчитися, як нинішній президент не хоче нас слухати і робить величезні помилки на міжнародній арені, – я сподіваюся, що вони принаймні будуть хоча б консультуватися. Дилетантизм і відсутність досвіду – це такі речі, які приходить не зразу, питання в тому, чи мають люди ту складову для держполітики, яка називається «мудрість». Тут ми стрибнули у невідомість.

Я вважаю, що партія «Європейська Солідарність» складається з нових і досвідчених людей і якраз суміш молодої енергії і досвіду – може зіграти позитивну роль. Нам потрібна зважена, розумна, але швидка дія і от якраз Україна має великі шанси продовжити рух Європою. Молодим можна допомогти, аби вони хотіли нас чути.

Мені було приємно у Вінниці підтримати підтримати двох кандидатів від «ЄС» – Андрія Гижка та Олену Верлан-Кульшенко. Вірю в європейську перемогу, в перемогу – гарних і порядних людей!

Коментарі у Facebook