“Рада без Ляшка, що село без церкви”. Як лідера Радикальної партії зустрічали в Оратові та Іллінцях

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

«Наша політика – це зростання добробути людей, збільшення доходів та національної економіки» – РПЛ іде у Верховну Раду.

Візит Олега Ляшка на Вінниччину – це завжди видовищна подія, на яку без примусу збираються сотні, а то й тисячі вінничан. Люди в селах йдуть на зустрічі з політиком, бо відчувають його підтримку, Ляшко завжди знав про проблеми села і алгоритм їх вирішення. Виступи народного депутата з трибуни, з екранів телевізора, а особливо під час живого спілкування – передаються від хати до хати, з вуст – в вуста. Деякі цитати Ляшка без перебільшення стали народними хітами. Ну хто не знає: “Менше свиней при владі – більше корів у селі” чи з нового: “Володимир, погано почав, погано кінчиш”.
Суботній приїзд Олега Ляшка на Вінниччину був не менш емоційним, щирим, людяним… Зустріч з виборцями Оратова почалася з базару. Олег Ляшко без зайвої помпезності підійшов до кожної палатки і поспілкувався з підприємцями.
– Вже щось продали? – запитує нардеп у палатці з одягом.
– Та ні. 40 грн за місце заплатив, а виручки немає, – жаліється реалізотор товару.
– Бачите, що робиться – людина ще нічого не заробила, а мусить вже віддавати… Покупців немає, бо в людей бракує грошей. Тому я йду в Раду і веду свою команду, щоб у селян була робота, були гроші, щоб ходили і по магазинах, і по базарах. Тоді ви не будете чекати на покупця, як на снігову людину, раз у сто років, – запевняє Олег Ляшко і йде далі по базару.


За політиком уже зібралася ціла верениця місцевих жителів. Усі на телефон знімають великого гостя.
– Чиї труси? – запитує Ляшко біля палатки з білизною. Вибігає жінка-продавець і сором’язливо зізнається, що її товар.
– Купують дівчата труси-ліфчики?
– За що їм купувати? Нема поки бажаючих, – зітхає власниця товару.
– Дожилися, довели людей, що вже й без нових трусів обходяться… То давайте я буду у вас першим!
Люди на базарі починають хімікати, поки Ляшко труси обирає.

– Ці якісь дуже сімейні, для пенсіонерів. Дайте щось більш молодіжне, – просить політик і дає гроші за покупку.

– Здачу давати?

– Звичайно! Мені ж гроші не падають з неба… Я з інтернату, сам всього у житті добивався, тому й ціную кожну копійку. Всю Верховну Раду у ваші труси одягну!

Люди сміються і дивуються, що народний депутат такий щирий і гуморний.

– А ви в житті кращий і молодший, ніж по телевізору! – сипе компліменти інша продавщиня.

– Дякую за підтримку! – Без перешкоди охорони Ляшко обіймається зі свою прихильницею.

– А ви вже щось продали? – цікавиться у продавця дитячого одягу. Та знизує плечами, зізнається, що немає торгів.

– Мамочки 800 грн на дитину отримують. На памперси не вистачає, не те, щоб одяг дитині придбати. Я добиваюся, щоб вдесятеро збільшили допомогу по догляду за дитиною. Тоді у вас побільшає покупців і мамочки не будуть економити на діточках. Моїй малій вже 16 років, то я тут у вас нічого для неї не виберу.

До кінця базару Олег Ляшко ще кепку купив і вишиванку. Хотів ще вудку з міцною лескою, аби ” свиней при владі вішати”, але такої не виявилося.
Жителі Оратова один поперед одного скаржилися на безробіття, на низькі пенсії, високі тарифи на газ…
– Скажіть, нехай нам дорогу на Тетіїв зроблять, а то 30 км три години їдемо, – просять місцеві водії.
– Знаю за дорогу, їхав там щойно. Вагітна розродитися може, поки по тих ямах завезуть в лікарню. Зроблю звернення, щоб дорогу зробили, як яйце гладеньку, – обіцяє нардеп. – Я ваш голос у Верховній Раді! Голос села, голос людини праці, пенсіонера, української молоді! Голос правди! Але мені треба ваша підтримка 21 липня. Сподіваюся стати Головою ВР, тоді вони у мене на роботу стройовою ходою будуть йти, а ні – то вилетять кулею. Якщо ви такої ж думки, проголосуйте за номер 16 у виборчому бюлетені – за Радикальну партію і підтримайте нашого мажоритарника по 18 округу Михайла Кременюк. – закликав політик.

– Йду від команди Радикальної партії для того, щоб захисти українську землю, українську мову і не дозволити проросійському реваншу! Мене сьогодні підтримують однопартійці депутати Вінницької обласної ради Жанна Дмитренко і Тарас Кобець. Разом із потужною командою однодумців ми зможемо відстояти інтереси Іллінецька, Оратівського, Погребищанської, Липовецької, Немирівської та усіх інших громад у Верховній Раді – запевнив кандидат у народні депутати по 18 виборчому округу Михайло Кременюк.

Дорогою до Іллінців Ляшко зупинився біля золотого пшеничного поля.
– Це зерно не закордон потрібно вивозити, а тут переробляти!

Експортувати продукцію, а не сировину, тоді будуть робочі місця для українців і додана вартість залишиться в селі, – милуючись колосками, виклав своє бачення розвитку української економіки Олег Ляшко.

Детальніше про відродження українського села, розвиток фермерства, власного виробництва, повернення робочого населення із заробіток лідер Радикальної партії обговорив уже з виборцями Іллінців.

– Наші пріоритети – це відновлення вітчизняного виробництва – єдине правильне рішення для успішної економіки України. Має бути державна допомога тим, хто створює робочі місця, дешеві кредити для виробництва, зменшення податків для малих і середніх підприємців. Тоді запрацює національна економіка і повернеться добробут до людей.

Ініціюємо закон “Рейдерству стоп”, щоб у фермерів і справжніх господарів шахраї не відбирали майно, землю. Фермер в Іллінцях поскаржився, що чорні нотаріуси за ніч переоформляють документи на підставних осіб. Вимагаємо 15 років тюрми за рейдерство. Угоди купівлі та продажу мають здійснюватися під аудио та відеозапис. Щоб фермер потім не бігав по судах аби довести, що то не його підпис. Соціальні реформи теж вкрай необхідні сьогодні. Мені ось ваша землячка жалілася на малу пенсію по інвалідності. Раніше отримувала півтори тисячі, а потім щось добивали і тепер отримує аж 1600 грн… Бідолашна навіть відмовляється від доглядальниці, бо тоді з її пенсії вирахують ще 200 грн. Я добиваюсь, щоб за рахунок державного бюджету догляд за людьми з інвалідністю був не менший мінімальної зарплати й враховувався у трудовий стаж. І за державний контроль над ліками воюю. І щоб за фальшиві медикаменти в тюрму саджали. За облаштування інфраструктури для людей з інвалідністю, а для цього потрібно не менше 3 % від ВВП. Тоді дійсно буде Європа, а не лише декларовані лозунги, – анонсував можливі законодавчі зміни політик.

Через сотні селфі, автографи, численні звернення і прохання про допомогу Олег Ляшко ще довго не міг покинути Іллінеччину. Люди тримали політика, немов останній шанс на виживання…

– Не бачемо іншого такого захисника людей, як Олег Валерійович. Рада без Ляшка, як село без церкви, тому ми за нього! – підтримували люди на площі.

Коментарі у Facebook