На Вінниччині поліцейський збив на смерть пішохода, який перебігав проїжджу частину

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

23 квітня на автодорозі Вінниця – Калинівка сталась ДТП за участю автомобіля Skoda Fabia, внаслідок якої загинув пішохід. За кермом знаходився поліцейській, він перебував поза службою. На місце події водій сам викликав «швидку» та поліцію. За результатами освідування, чоловік тверезий. Поліція почала кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Аварія сталась у селі Дорожне Вінницького району близько 3-ї години.

За попердньою інформацією слідчого управління ГУНП, 36-річний водій автомобіля Skoda Fabia, допустив наїзд на пішохода, який перебігав проїзну частину дороги. Ушкодження, отримані потерпілим, виявились несумісними з життям. 46-річний житель Дніпропетровської області загинув на місці події.

Водій автомобіля на місце події викликав швидку допомогу та поліцію. Поліцейський пройшов медичне освідування, за результатами якого, він тверезий. У нього відібрано зразки крові для проведення експертизи.

Слідчим управління ГУНП у Вінницькій області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), за що передбачено до 8 років позбавлення волі.

На місці події проведені першочергові слідчі дії. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик.Матеріали провадження будуть скеровані до Державного бюро розслідувань для подальшого розслідування.

Начальником ГУНП у Вінницькій області Юрієм Педосом призначено службове розслідування. На період досудового розслідування поліцейського відсторонено від виконання службових обов’язків.

Коментарі у Facebook