Обшуки СБУ у «Вінницьких», «спалений» Шарій, ремінь «Луї Віттон» – останні  виборчі скандали в області

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Але не перестає дивувати вивертами піару, «чорних» технологій та новинок підкупу виборців… Адже кандидатів хоч греблю гати, а виберуть одного-єдиного і неповторного. Тому по районах і селах області співають за партії та персоналії зіркові Олег Винник, Микола Янченко, Віктор Бронюк, «Лісапетний батальйон» та половина «Ліги сміху»… Водночас самі кандидати підкидають такого жару, що спостерігачі та виборці просто в шоці від окремих ноу-хау та «зашкварів».


І реально жарко, перш за все, на 11-му окрузі у Вінниці, який вже охрестили по назві відомого голлівудського блокбастера «11 друзів Оушена»… Адже тут в депутати одночасно йдуть віце-прем’єр Володимир Кістіон від Гройсмана, нардеп Сергій Кудлаєнко сам по собі і перший заступник губернатора Андрій Гижко від Порошенка… З ними конкурують відомі «леді» від політики із рядів «Батьківщини» співачка Настя Приходько, міська депутатка Ганна Давиденко та відома волонтерка, доброволець АТО викладач політеху Світлана Бевз!

Тому саме на цьому окрузі ходить анекдот про дорогий ремінь від брюк бренду Луї Віттон, в якому засвітився на рекламі один із кандидатів… Кажуть, він коштує не 750 євро, а все таки 300 гривень на хмельницькому базарі… Друга історія — це резонансні обшуки СБУ по Вінниці, Києву та Полтаві, де начебто було викрито схему «дерибану» бюджетних коштів високопосадовцями із «вінницьких». Але ця інформація про викриття на сайті СБУ чомусь провисіла лише 4 години і кудись загадково зникла. Може, полякали і досить?

У Вінниці ще під час візиту Порошенка 3 липня паралельно із червоними кульками з’явилась реклама відомого блогера-українофоба на автовокзалі… І це при тому, що його із виборів зняли за рішенням ЦВК! Тому після чисельних погроз на адресу місцевих активістів та журналістів від «шарікових» патріоти в балаклавах 8-го числа демонтували агітаційну продукцію з Центрального автовокзалу Вінниці, вивезли за місто та публічно спалили.

Паралельно агітки решти «дозволених» кандидатів по Вінниці висять скрізь — від бортів таксі до водогінних труб… Звісно, кандидати-«мажори» можуть собі дозволити дорогі білборди в людних місцях! Але не всі… Бо вже є інформація, що навіть команді 5-го президента України Порошенка на Вінниччині по багатьох районах і вздовж трас просто не дають вільні рекламні площі ні за які гроші… Кажуть, є негласна команда «Стоп!» Зате масштабні агітки одного із «опоблоків» раптом заполонили половину Вінниці та ключові узбіччя! Політолог Руслан Штогрин з цього приводу зазначив, що «ця партія щось давно знала про вибори влітку і забронювала ці білборди ще півроку тому»…

За словами представника ОПОРИ Наталії Величко, «на Вінниччині різко впав відсоток адміністративного ресурсу. Бо вибори дострокові, а змін у президентській вертикалі в області не відбулось і адмінресурсу, як такого, майже немає… Але залишається мажоритарна система, яка сама за своєю суттю є корупційною…»

На сьогодні у Вінницькій області є лише дві постанови судів по виборчих правопорушеннях, які тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

За словами омбудсмена із захисту виборчих прав Тараса Коваля, правоохоронцям варто було б ретельніше підходити до тих звернень, що надходять від офіційних спостерігачів.

– 475 заяв про виборчі правопорушення під час президентської кампанії поліція розглянула як звернення громадян. Серед цих звернень 5 було від спостерігачів ОПОРИ. 4 стосувалися адмінправопорушень, одне – кримінального правопорушення. Невідомо з яких підстав поліція їх розглядала як звернення громадян, а не як повідомлення про правопорушення, — наголошує Тарас Коваль.

Коментарі у Facebook