Кабмін підхопив від вінничан ідею трьохмісячного запасу медичних засобів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Минулого тижня Сергій Моргунов презентував проект  рішення міської ради про затвердження «Програми антикризової підтримки громади». Програму було створено за підтримки Володимира Гройсмана.

Вінницька міська рада виділила для себе три основні напрямки у яких буде працювати в рамках програми:

  1. Охорона здоров’я;
  2. Соціальний захист;
  3. Економіка.

Одним із основних питань – питання охорони здоров’я.

  • Перш за все ми повинні належним чином підготуватись до другої хвилі пандемії коронавірусу у Вінниці, – говорить міський голова. – Адже до першої хвилі ми не буди готові у повній мірі. І тільки завдяки об’єднаності, волонтерам, громадським організаціям змогли з мінімальними можливості забезпечувати наших медиків індивідуальними засобами захисту, дезінфікуючими засобами. Необхідно створити трьох місячний запас засобів індивідуального захисту.

Днями Кабінет міністрів заявив, що хоче створити тримісячний запас засобів індивідуального захисту в лікарнях першої хвилі, які приймають хворих коронавірусів.

Про це йшла мова на нараді керівництва держави на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигаль в понеділок.

Відкриваючи засідання, Шмигаль наголосив, що пріоритетом в держзакупівлі повинен бути локалізація, тобто в першу чергу повинні закуповуватися товари українського виробництва. Тому він доручив Мінекономіки зробити перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків і обладнання. Також було зроблено протокольне доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

Якщо Кабмін запозичив ідею з трьохмісячним запасом у вінничан, а саме у «Програми антикризової підтримки громади», то це однозначно – позитивно. Адже це гарна справа, яка піде на користь усім жителям України.

Коментарі у Facebook