2960 вінничан змінили виборчі дільниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ми побували у вінницькому «Прозорому офісі», який знаходиться по вулиці Замостянській, та переконались, що наплив людей дійсно великий. Перед нами стояли близько сотні громадян, переважна більшість яких – молодь та переселенці з Донецької та Луганської областей. Були й правоохоронці, які 21 квітня охоронятимуть громадський порядок за межами міста і хочуть теж скористатись правом голосу. У коридорах зразки для написання заяв та лавочки. Втім, місця всім не вистачає, трохи є тіснява. Втомлені й зморені і дорослі, і діти. Цього разу, зізнаються виборці, відмов менше. Бо врахували помилки І туру. Процедура зміни місця голосування не змінилася. Вона займає щонайбільше 15 хвилин.


– У першому турі виборів мені не вдалось проголосувати через завантаженість парами. Але тепер я обов’язково це маю зробити, бо кожен голос вирішальний. Навчаюсь у Вінницькому медичному університеті, а родом з Київської області. Аби поїхати додому, доведеться витратити 300 гривень, — розповіла студентка Ірина. — Це занадто дорого, тому вирішила змінити дільницю. Вчора прийшла близько четвертої, то не встигла. Сьогодні вже раніше прийшла. Разом зі мною чимало одногрупників. Друзі переконують голосувати за Зеленського. Батьки – за Порошенка. В голові – каша. У Фейсбуці – срач. Тож я ще думаю, з-поміж кого буду вибирати 21 квітня.

Вінничанин Сергій Іванченко під час другого туру виборів відпочиватиме у Єгипті. Тому прийшов із друзями, аби подати документи для того, щоб віддати свій голос. Щоправда, як це відбуватиметься і де, він не знає.

У відділі ведення Державного реєстру виборців Вінниці повідомили, що станом на 15 квітня надійшло 2960 заявок на зміну місця голосування або ж перевірки себе у списках виборців.

Віталіна Володимирова
Фото Олексія Бойка

Коментарі у Facebook