Сурогатна мама з Вінниці у свої 43 виношує сина для китайців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ольга Кіцена у свої 43 вирішила стати сурогатною мамою. За професією вінничанка фітнес-стренер. Два місяці тому Ольга написала на своїй сторінці у «Фейсбук», що стане сурогатною мамою для милої пари з Китаю.

Дівчина не приховує цього, вважає, що таку річ замовчувати немає сенсу. Адже через кілька місяців у людей буде ще більше питань «куди подівся малюк?», «хто його тато?».

Кілька днів тому Ольга Кіцена записала прямий ефір з вінницькою журналісткою Оленою Жучинькою та відверто відповіла на всі запитання глядачів.

«Перше, що я зробила – це заповнила анкету на сайті клініки, вона випадково потрапила мені на очі, тому що рекламувалася в соцмережі. Тоді мені було, здається, 40 чи 41 і я подумала, що мені не передзвонять через мій вік. Але минулого літа мені зателефонували і запитали, чи не передумала я і можу здати аналізи. Я відразу, без коливань, погодилася », – каже Оля.

Про те, хто батьки дитини, яку виношують сурогатні матері і з якої вони країни, жінки дізнаються тільки тоді, коли завагітніли і підписують контракт з клінікою.

Найголовніше питання яке цікавило глядачів ефіру – гроші. Скільки отримає сурогатна мама за свої послуги?

«На сайті клініки написано, що до 30 тис євро. Але це якщо народжують двійнят і якщо мати вже не вперше з клінікою співпрацює. А так-то «чистими» виходить тис 13-14 максимум. Ще 2 тис євро виділяють на харчування і це, насправді мало, значить десь 6 тис грн в місяць. Оплачують дорогу при наявності квитків, всі аналізи, які зроблені не в їхній клініці. Останній місяць проживати я буду в Києві на квартирі, оплачують проживання, а також поїздки на таксі. Компенсують кесарів розтин, мене будуть кесерити, так як і перший мій дитина народжувалася таким чином. І якщо батьки попросять мене кілька днів побути з дитиною, то платять по 100 євро в день, як няні. Ну і все медичний супровід від вітамінів до ліків – за рахунок клініки», – розповіла Ольга.

Ольга сама виховує дочку, тому головний її мотив звісно фінанси.

«Я сама виховую доньку, їй 13 ми живемо в однокімнатній квартирі з моєю матір’ю-пенсіонеркою. Звичайно, мене, як і інших сурогатних матерів, в першу чергу, цікавить фінансове питання. Я мріяла купити окреме житло, але грошей вийде менше, ніж я розраховувала. Тому буду ці гроші витрачати на свою дочку і її розвиток. Я колись їздила на заробітки в Польщу, залишала доньку з бабусею і це було дуже важко. Тоді вона була ще зовсім маленькою. Тепер вона підліток і я не хочу її залишати з бабусею. Тому що сама колись була в такій ситуації: батько помер, а мати постійно працювала. Тому сурогатне материнство зараз для мене це вихід. Дочка, до речі, мене повністю підтримує, я їй пояснила ситуацію. І мати теж», – розповідає Ольга.

Коментарі у Facebook