Без медогляду вінницьких учнів не пустять у школу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На початку нового навчального року батьки школярів мають надати до закладу освіти медичну довідку своїх дітей форми 086-1/о. Пройти профогляд мають і  вчителі. Алгоритми проведення медичного обстеження перед новим навчальним роком для усіх учасників учбового процесу не змінились.  Про це розповів сьогодні міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

«Діти перед початком нового навчального року завжди проходять медичний огляд. І цей рік не виняток. Це було озвучено нещодавно на брифінгу Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова. Алгоритм такий: для того, щоб пройти медичний огляд, потрібно звернутися до сімейного лікаря або педіатра, з яким підписана декларація. Огляд відбувається за попереднім записом. Обстеження на COVID-19 не потрібні. Але батьки та діти під час візиту в лікарню повинні дотримуватись усіх протиепідемічних заходів», – зазначив Сергій Моргунов.


Загалом при оформленні довідку форми 086-1/о не потрібний огляд всіх вузьких фахівців, а тільки тих, у яких дитина знаходиться на обліку з приводу патології, або при виявлення патології. У такому випадку сімейний лікар оформляє електронне направлення до потрібних спеціалістів. Прийом пацієнтів вузькими фахівцями амбулаторно-діагностичного відділення Центру матері та дитини проводиться за попереднім записом, який проводить сімейний лікар або самостійно батьки дитини по телефону.

Коментарі у Facebook