У Вінниці стартували публічні обговорення «Стратегії 2030»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У п’ятницю 17 липня 2020 року, стартували публічні обговорення пріоритетних напрямів розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, які запроваджено в рамках розроблення програмного документу «Стратегія 2030»

Перший захід на тему «Цифрова трансформація: сталий розвиток громади» відбувся у форматі ZOOM-конференції. До нього долучилися близько 60 учасників. Серед них: мешканці міста, представники органів міської влади та залучені експерти.

Актуальність теми для розвитку міста зумовлена тим, що цифрові технології та великі дані змінють впливають на повсякденне життя мешканців міста. Люди, фірми та уряди живуть, взаємодіють, працюють і виробляють інакше, ніж у минулому, і ці зміни прискорюються.

Для того, щоб місто формувало власну цифрову трансформацію та покращувало життя громадян необхідно надати доступ людям та підприємствам скористатися до цифрових можливостей та забезпечити доступ до високоякісної та доступної широкосмугової мережі для всіх та усунути нерівність в питаннях ґендеру, віку, доходів, освіти. Розширення можливостей людей з навичками, необхідними для досягнення успіху в цифровій економіці та суспільстві, стає пріоритетом.

Місто має бути готовим до масштабного виклику – принципово переосмислити освітні системи, виховувати основоположні навички та навчання протягом усього життя, вирішити проблеми щодо нових форм роботи та покращити соціальний захист, щоб ніхто не залишився позаду.
Місто має прийняти глобальний цифровий порядок денний, який стосується нових та складних питань, включаючи динаміку конкуренції; конфіденційність; безпека даних та потоки даних. А також нерівності та їх зв’язок із цифровою трансформацією, довіра до місцевого самоврядування; е-демократія в цифрову епоху. Розвивати цифрову грамотність та підвищувати компетенції громадян для ефективного використання існуючих сервісів та послуг.
Модераторкою заходу виступила Софія Сакалош, регіональна координаторка швейцарсько-української Програми EGAP у Вінницькій області.

Під час обговорення виступили спікери у галузі цифровізації з презентаціями стосовно цифрової трансформації Вінницької ОТГ.

Сергій Карелін, координатор компоненту «Електронна демократія» швейцарсько-української Програми EGAP
Володимир Романенко, директор ІТ-департаменту Вінницької міської ради
Олександр Риженко, радник Вінницького міського голови з ІТ розвитку
Сергій Лобойко, керівник Центру розвитку інновацій
Олег Левченко, експерт з розвитку громад та е-урядування

Нагадуємо, що заходи відбуваються в рамках процесу розробки проекту Стратегії розвитку перспективної Вінницької міської ОТГ. Детальніше з переліком заходів та нормативною базою можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Вінницької міської ради https://www.vmr.gov.ua/Lists/Strategy2030/Default.aspx

Коментарі у Facebook