Моргунов: ми чистимо Буг щоб вінничани пили чисту воду

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Місцева влада розпочала стратегічний проект по очистці Південного Бугу, щоб покращити якість питної води для вінничан. Це єдиний приклад в Україні, коли муніципалітет зайнявся питанням водних ресурсів у таких масштабах. З дна підняли вже більше 67 тис. кубометрів намулу. Зараз працює 5 земснарядів, екскаватор-амфібія та баржа-самоскид.

«Виконання проекту по І етапу – 20%. Всього заплановано три черги робіт. Аби розчистити всю акваторію річки в межах Вінниці, потрібно буде 5-6 років. Техніка має пройти по річці понад 13 км – і завдяки очистці дна, річка поглибиться в середньому до 2 м. Це «оздоровить» водойму і поліпшить властивості води, яка потім потрапляє у наші крани.

Проте якість води – це комплекс заходів. Потрібна і модернізація всієї системи водопостачання. Але, на жаль, на сьогодні Обласна рада не готова передати облводоканал Вінницькій міській територіальні громаді, хоча підприємство фактично обслуговує саме мешканців міста. Інтереси містян мають бути на першому місці. Тому ми все одно будемо наполягати на передачі цього підприємства місту задля вирішення проблеми якості питної води в оселях вінничан та ефективної роботи водоканалу.», – про це написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook