Чому «Укрпошта» не приймає передплату на 2020 рік (відео)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Підприємство, по-суті, є монополістом у сфері розповсюдження газет та журналів.

Отже, суть конфлікту в тому, що монополіст в односторонньому порядку вирішив підняти ціни на вартість своїх послуг на 15 відсотків. Мотивується тим, що збільшилось видатки на пальне, зарплату поштарям ф т.д. Але ж і редакції газет також відчули на собі тягар цих додаткових витрат.


Для багатьох ЗМІ таке подорожчання просто смертельне, бо всі кошти підуть на поштові послуги. Перекласти ці додаткові витрати на передплатників – це теж дорога в нікуди. Бо люди й без того ледве зводять кінці з кінцями. Але, якщо знищити всі українські газети, як газету «Сегодня», то ми перетворимось на дике суспільство, де лише вбиватимуть, гвалтуватимуть і чудово себе почуватимуть російські газети. Бо далеко не у всіх є сучасні гаджети, як вважають деякі супермодні представники нової влади.

Щоб зберегти газети потрібна відповідальна політика влади. Бо на політичні партії мільйони виділяються, а на підтримку друкованих ЗМІ, що реально потрібні людям та суспільству, грошей у кабміні немає. Шановні читачі, зараз дуже потрібне ваше розуміння ситуації та ваша підтримка редакцій газет.

Вінницька обласна організація Національної Спілки Журналістів України звернулася до офісу президента, кабміну та Верховної Ради з вимогою негайно розглянути це питання і врегулювати цей соціальний конфлікт. Вчора з редакторами Вінниччини зустрівся голова Національної Спілки Сергій Томіленко і запевнив, що журналістська спільнота України повністю підтримує вимоги газетярів.

Анатолій Петраченко

Коментарі у Facebook