Хто кого побив у Байківці?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

29 серпня цього року о другій годині ночі місцеві Валерій та Ірина залізли з ліхтарями у вікно, що я забув зачинити. Раптово напали на мене. Почали душити. Удвох здолали, запхали до рота ганчірку, викрутили назад руки та замкнули наручники. Вивели на подвір’я та із погрозами втопити повели до річки. Але топити не стали. Натомість повели додому, де живе мати нападника… Завели до кімнати, кинули на підлогу, ретельно зв’язали мотузками ноги… Далі чоловік почав мене катувати та розпитувати — а що це я вкрав з його хати та куди і кому носив здавати… Потім він пішов до мене додому, знайшов ключа та закрив моє житло. Приніс мої речі й продовжив катувати десь до четвертої ранку. Потім він зняв з мене наручники, розв’язав ноги, здер скривавлений одяг, відмив моє тіло від крові перекисом водню, надягнув на мене вже чисті речі… Погрожував, що зараз виведе десь, облиє соляркою та спалить мене й скривавлені речі. А далі відвели мене до погреба, знову зв’язали руки і ноги й кинули на землю.


Зранку вони викликали по-  ліцію, приготували якісь докази, що буцімто я хотів у них щось вкрасти. У присутності поліції подруга нападника написала заяву, що це я хотів вчинити у них вдома пограбування… Поліція забрала мене до Калинівки, до відділку. Я теж написав заяву, виникли проблеми зі зняттям побоїв… Я написав цей лист вдома із розбитим обличчям та травмами.

З повагою,
Михайло Іванович,
с. Байківка Калинівського району»

У свою чергу, інша сторона конфлікту категорично заперечує звинувачення.

– Насправді цей чоловік сам неодноразово тероризував мою 83-річну маму! Її вже обкрадали та просто не давали життя… Цей чоловік поводиться неадекватно. До того ж, він має серйозний «дах» у органах влади та поліції. Насправді тоді моя мама застала його у погребі п’яним… Це він хотів вкотре її обікрасти. Але не вийшло! — відповів Валерій Григорович. — А коли я викликав поліцію, то прибули відразу два екіпажі, які й забрали його… Але поліція чомусь не забрала речові докази з місця злочину. Я не впевнений у безпеці своєї родини. Бо проти мене — дуже незручного для можновладців активіста та «майданівця», який ніколи не мовчить – давно ведеться справжній терор. Хочуть заткнути рота. Але не вийде!

У прес-службі обласної поліції так прокоментували ситуацію:

— За інформацією калинівської поліції, між цими громадянами існує давній конфлікт. Час від часу вони пишуть заяви до поліції один на одного. Стосовно ж цієї ситуації — дійсно, калинівськими слідчими нині відкрите кримінальне провадження за статтею про замах на крадіжку. Щодо заяв громадян про завдання тілесних ушкоджень та інші злочини — нині триває перевірка.

Коментарі у Facebook