Історія вінничанки, яку з сім’єю госпіталізували до “ковідної” лікарні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінничанку Олену Приленську, яка мала підозру на коронавірус, звезли у Калинівську ЦРЛ без жодних засобів гігієни. Жінка розповіла, що в цей час не думала про особисті речі, тільки просила медиків швидше її врятувати. 

Як розповіла Олена журналістам телеканалу Віта, встигла лише відправити дітей до бабусі. А за два дні до її госпіталізації медики забрали чоловіка теж у Калинівську ЦРЛ.  Тому привести речі жінці ніхто не міг.

“Звичайно, що ти не сидиш на валізах, не пакуєш речі так, ніби їдеш на відпочинок. Приїжджає “швидка” і ти береш найнеобхідніше. Не замислюєшся над засобами гігієни. В цей час думаєш лише про своє самопочуття. Важко перебувати в лікарні, коли ти це все забуваєш”, – розповідає вінничанка Олена Приленська. 

Іноді фельдшерам доводиться самостійно збирати речі хворих, адже вони в цей час починають панікувати та не можуть нічого зробити. Але, якщо стан хворого не дозволяє медикам затриматися в них вдома ні на хвилину, то пацієнта забирають лише з документами. 

Гігієнічного набору для пацієнтів, які приїжджають з інших районів Вінниччини, держава не передбачила. Без засобів особистої гігієни в інфекційному боксі мешканка Вінниці пролежала півтора тижня. Згідно з ковідним пакетом, Олену лікували безкоштовно. 

“У нас відвідування заборонено і це складно. Ми намагаємося організувати певний час для відвідування хворих. Буває так, що немає кому відвідати пацієнта. Процес забезпечення усім необхідним дуже важливий, щоб кожен хворий мав доступ до засобів гігієни та необхідних ліків. Більшістю ліків ми забезпечені, маємо певний резерв, але вітамінів сьогодні не вистачає”, – зауважив директор Вінницької міської клінічної лікарні Костянтин Ліваковський.  

Коментарі у Facebook