На Вінниччині затримали грабіжника старовинних ікон

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

18 січня працівники жмеринської поліції затримали зловмисника, який з квартири місцевої жительки викрав старовинні ікони, книги та годинник. Правопорушником виявився знайомий потерпілої. Частину викраденого поліцейські вилучили в одного з місцевих колекціонерів.

  13 січня до  Жмеринського районного відділу поліції звернулась жителька районного центру з заявою про вчинення крадіжки старовинних речей з її квартири. За словами заявниці, протягом тижня, під час її відсутності невідома особа викрала три ікони XVI століття, чотири старовинні книжки старослов’янською мовою та  настінний годинник. 

Як розповів начальник Жмеринського районного відділу поліції Анатолій Присяжнюк, під час огляду помешкання потерпілої з’ясувалось, що у квартиру зловмисник потрапив, відчинивши ключем замок на вхідних дверях. Отже, причетною до злочину могла бути особа близька потерпілі. Поспілкувавшись з заявницею, підозри поліцейських щодо викрадення старовинних речей впали на її 41-річного знайомого. Підозрюваного поліцейські затримали за місцем його проживання, коли він повернувся через кілька днів після вчинення злочину. У вчиненому чоловік  зізнався та розповів, куди збув викрадені старовинні речі. 

Одну ікону та годинник поліцейські вилучили в одного з  колекціонерів, якому зловмисник їх продав. Місцезнаходження інших викрадених речей встановлюється. 

Коментарі у Facebook