Бронзову медаль здобула вінничанка на змаганнях найсильніших рятувальників України

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницька курсантка Тетяна Мордач виборола третє місце на змаганнях найсильніших рятувальників України, що відбулись нещодавно у Львові.

Дівчина з cела Бондурівки Чечельницького району — курсант Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця). Загалом команда вінницьких майбутніх рятувальників посіла шосте загальнокомандне місце по Україні!


– У індивідуальному забігу я виборола бронзову медаль у особистому заліку серед жінок. Учасник повинен за найкоротший час подолати декілька етапів. Спершу підняти пакет вагою у 19 кг сходами на майданчик четвертого поверху навчальної вежі. Далі витягнути мотузкою на висоту четвертого поверху пожежні рукави вагою теж 19 кг. Є ще силовий тренажер «КАЙЗЕР», де ударами чотирикілограмового молота слід перемістити металевий блок вагою 72,5 кг на відстань у півтора метра. А ще потрібно «загасити» мішень влучним «пострілом» з пожежного ствола. Найважча евакуація «потерпілого» — 80-кілограмового манекена на відстань до 30 метрів, — розповіла курсантка другого курсу Тетяна. — І це у «львівську» спеку, що подекуди сягала понад сорок градусів!

На жаль, я поступилась досвідченим колегам з Києва — на 28 секунд та Одеси — на чотири секунди. Але буду наполегливо тренуватись далі!

– Крім особистої першості серед жінок, ти брала участь у інших етапах змагань?

– Так, брала ще участь у «Тандем мікс». Там команда із двох учасників — чоловіки та жінки ділять п’ять етапів дистанції між собою передачею «естафетної палички». Там із колегою Сергієм Баєвим ми теж вибороли «бронзу».

Взагалі команда нашого училища стала шостою серед 29 учасників змагань — управлінь, загонів, навчальних закладів Державної служби з надзвичайних ситуацій України. У змаганнях брали участь досвідчені спортсмени — майстри спорту, навіть чемпіони світу, дорослі чоловіки та жінки! А ми — юнаки та дівчата віком від 18 до 20 років, курсанти другого курсу. Тому наше шосте місце — це однозначна перемога! Наша команда — я, Василь Васильчук, Сергій Баєв, Сергій Яким, Олександр Гриньок, Володимир Куцов, Максим Синиця — дуже вдячні нашим тренерам, досвідченим спортсменам-рятувальникам Віктору Красуцькому та Роману Ревкову.

– Рідна Бондурівка вболівала за тебе та твою команду у Львові?

– Не лише село, увесь Чечельницький район. Батьки дивились пряму трансляцію в Інтернеті. Мама плакала, коли я виборола призове місце, коли мене нагороджували. Я завжди відчувала їхню підтримку!

– Ти вже не вперше береш участь у подібних змаганнях?

– Минулого року я вперше брала участь у схожому конкурсі у столиці з нагоди Дня рятувальника. Тоді, крім українських рятувальників, там змагались ще спортсмени з Білорусі, Німеччини. Там я була п’ятою у особистому заліку…

Бронзову медаль здобула вінничанка на змаганнях найсильніших рятувальників України
Коментарі у Facebook