До Подільського зоопарку підселили сухопутних черепах з Африки

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Домівку у Подільському зоопарку знайшли рідкісні та цінні види сухопутних черепах – шпороносні черепахи. Тварин доставили із західноафриканської країни Бенін. Мешкатимуть у Подільському зоопарку п’ять особин цього виду.  

Тривалість життя черепах зі шпорами – від 50 до 150 років, тож не одне покоління вінничан зможуть познайомитись з унікальними черепашками. 

За своїми черепахи — треті в світі та найбільші в Африці. Довжина їхнього панцира може сягати понад 70 см. 

“Ми їх придбали у річному віці, щоби наші відвідувачі могли спостерігати за їх розвитком, – зауважив директор зоопарку. – Адміністрація Подільського зоопарку зобов’язується щороку 1 травня проводити заміри розмірів та ваги наших шпороносних черепах. Ці дані ми обов’язково будемо висвітлювати.” 

Як повідомив директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик, переліт і адаптацію до нових кліматичних умов тварини перенесли “на відмінно”. Наразі вони перебувають на карантині і під посиленим наглядом. Працівники зоопарку проводять поглиблене вивчення поведінки черепах, особливостей їхнього харчування та інших життєвих потреб. 

 Шпороносні черепахи вже звикли до нових умов утримання і вже зараз спокійно переміщуються тимчасовим вольєром та вживають їжу. Годують черепах двічі на день. Повідомляють на сторінці Facebook зоопарку. Раціон в вихованців такий: подають подрібнене листя салату, дрібно порізані кабачок, огірок, помідор, яблуко, моркву.  

Підлога у вольєрі, де їх утримуватимуть, буде тепла, а інфрачервоне світло, необхідне для їхньої життєдіяльності, випромінюватимуть спеціальні лампи.  

Подільський зоопарк вже замовив спеціальні інфрачервоні лампи, – зазначив Євгеній Ткачик. – Будемо утримувати черепах у теплому вольєрі з електрокилимом, який тримає температуру на рівні 30 градусів тепла. Обігрів решти підлоги вольєру — не нижче 10 градусів тепла. Тварини самі обиратимуть, де їм перебувати.” 

Коментарі у Facebook