У Вінницькій області судитимуть терориста, якій вступив до незаконного озброєного формування в Донецьку

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницька обласна прокуратура повідомляє, що направила до суду обвинувальний акт стосовно особи за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Підозрюваний – уродженець міста Єнакієве, але його родина проживає у Вінницькій області. У 2014 році чоловік вступив до незаконного воєнізованого озброєного формування терористичної організації «ДНР», де був учасником так званої “розвідки”. Зловмисник отримав від незаконних формувань військову форму та зброю.

Ці обставини та низка здобутих доказів вказують на його умисну активну участь у терористичній організації під час ведення її злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України і інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької області.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ обласної прокуратури.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook