Місто, яке притягує до себе ідеї, позитив та успіх: У Вінниці затвердили стратегію розвитку

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні на сесії Вінницької міської ради депутати підтримали проєкт розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на наступні 10 років. Мер Вінниці Сергій Моргунов розповів, що над важливим стратегічним документом працювали сотні людей впродовж восьми місяців. “Українська Стратегія Гройсмана” – політична партія, яка ініціювала впровадження і створення такого документу. У Стратегії врахували думку тисячі вінничан, серед яких – звичайні мешканці, органи місцевого самоврядування, представники бізнесу, молоді, жителі приєднаних територій та тих, хто вболіває за майбутнє Вінниці.  

“Стратегія “Вінниця 3.0” – це головний документ громади, який вказує в якому напрямку ми маємо рухатись наступні 10 років. Минулого року ми звітували про виконання Стратегії “Вінниця 2020”, яку оцінювали незалежні експерти проекту “Проміс” І відзначили, що місто успішно десятирічну стратегію за сім років виконало на понад 80%. За результатами останнього щорічного всеукраїнського опитування понад 90% вінничан відчувають гордість, що вони проживають у нашому чудовому місці. Щоб далі утримувати високу планку лідерства, треба ставити нові цілі і рухатися вперед. Нам потрібен новий імпульс та прорив у розвитку. Саме на це спрямована стратегія Вінниця 3.0”, – зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.  

 
Тож, Вінниця 2030 згідно зі Стратегією 3.0 – відкрита та прозора, позитивна та динамічна, проривна та інноваційна. Наступні 10 років міська рада працюватиме над застосуванням цифрових, інноваційних та інтелектуальних технологій продуктів та сервісів, розвитком економіки та якості сфери життя, покращуватиме цифрову грамотність, розвиватиме цифрову інфраструктуру та працюватиме над створенням нових електронних сервісів, соціальних та адміністративних послуг.  

 
Важливим для вінничан також є якість питної води, тому впродовж наступних п’яти років у Вінниці продовжать розчищати річку Південний Буг. Як зауважив Сергій Моргунов, покращення якості питної води – це не просто висадити 10 тисяч дерев, це має бути комплексний проект. Зокрема, мова йде про модернізацію системи водопостачання, централізований збіг та стоків та запуск сучасного сміттєпереробного комплексу, збільшення частки альтернативної енергетики, купівлю газових автобусів та перехід на електробуси.

Також у планах – реконструкція Центрального парку, поєднання його з Європейською площею та пішохідною зоною через вулицю Грушевського.  

 
“Пульсуюче місто  – це місто, яке постійно перебуває в динаміці. Тому наступних років ми плануємо відкриття туристичного хабу, розвиток території, як мистецької платформи. Реконструювати територію колишнього дитячого санаторію імені Михайла Коцюбинського, відновлення концертного залу “Райдуга”, щоб люди мали можливість проводити різні заходи культурного та громадського характеру”, – повідомив Сергій Моргунов.  

 
Важливим аспектом розвитку Вінницької ОТГ – надання якісних медичних послуг, інклюзивна освіта, самореалізація молоді, взаємодія та спільна відповідальність громадського суспільства та влади, відкрита громада. Тому над цим працюватимуть фахівці міської ради та очільник міста Сергій Моргунов.  

Коментарі у Facebook