У Вінниці перед мостом на Старе місто заберуть світлофор

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На перехресті вулиць Оводова та Князів Коріатовичів у Вінниці заберуть світлофор та розташують круговий острівець. Про це зазначено в інформації Агенції просторового розвитку. 

«Вулиця Князів Коріатовичів та Староміський міст є одними з найбільш перевантажених ділянок вуличної мережі міста. Через недостатню пропускну здатність перехрестя вулиць Коріатовичів та Оводова в години пік тут систематично спостерігаються затори. В ході пошуку рішення по зменшенню затримок громадського та приватного транспорту на даному перехресті компанія Урбан Прогрес на замовлення Агенції просторового розвитку провела моделювання реорганізації цього перехрестя з влаштуванням саморегульованої кругової розв’язки. 

Результати моделювання показують, що дане рішення дає змогу збільшити пропускну здатність перехрестя на 30% у порівнянні з існуючим світлофорним регулюванням», – зазначено в інформації. 

На відео можна побачити пришвидшену у 4 рази симуляцію роботи перехрестя з існуючим транспортним навантаженням в годину пік. 

«Існуюча геометрія проїзної частини дозволяє розмістити круговий острівець без капітальних втручань. Планується, що до кінця березня перехрестя буде реорганізовано в тестовому режимі. 

Якщо тестова експлуатація на практикці доведе ефективність кругового руху на перехресті вулиць Коріатовичів та Оводова (перед Староміським мостом) це рішення буде прийняте на постійній основі», – зазначає Агенція просторового розвитку. 

Коментарі у Facebook