3-тє місце – у викладачки політеху – наша викладачка тріумфувала на престижному марафоні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

17 тисяч спортсменів зі всього світу приїхали у місто Белфаст, що у Північній Ірландії, аби взяти участь у марафоні Deep River Rock Belfast City. Серед них була і викладачка кафедри фізичного виховання Вінницького національного технічного університету Віра Овчарук.

Про це розповіли нам у прес-службі вишу. Наша землячка фінішувала третьою і водночас з особистим рекордом 2.37.13. Золота призерка Белфастського марафону Caroline Jepchirchir має результат 02:34:55. Кенійка Каролін Джепчірчір вже другий рік поспіль перемагає у Белфасті.


Додамо, що 39-річна майстер спорту Віра Овчарук вже має чимало перемог. У 2017 році вона посіла третє місце в абсолютному заліку серед жінок і завоювала срібну медаль у чемпіонаті України з напівмарафону. На початку жовтня минулого року вона, учасниця чемпіонату Європи, фінішувала першою на дистанції півмарафону у місті Августов (Польща). У березні цього року перемогла на марафоні Стара Загора (Болгарія). Результат Marathon Stara Zagora — перше місце з результатом 2.38.07. Нещодавно викладачка у Хмельницькому здобула золоту медаль у напівмарафоні. А днями у рідній Вінниці на таких самих змаганнях вона знову обігнала всіх суперників та отримала в нагороду 10 тисяч гривень.

— Маю чудові враження, оскільки виборола перемогу вдома. Я майстер спорту з марафонського бігу і не взяти участь у Вінницькому напівмарафоні просто не могла, — сказала вона. — Вся моя родина прийшла мене підтримати, і я рада, що сьогодні маю такий результат. На виграш є багато планів, але розповідати про них не буду.

Тренує талановиту Віру Овчарук її чоловік Василь, який теж навчає фізичному вихованню студентів ВНТУ.

Віталіна Володимирова

Коментарі у Facebook