Труба в обхід України: в ‘Газпромі’ назвали терміни запуску ‘Північного потоку – 2’

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Фото: nord-stream.com

На закінчення будівництва російського газопроводу ‘Північний потік – 2’ в обхід України, потрібно ще 4-5 тижнів. Після цього знадобиться кілька тижнів на запуск, але проект ‘реалізують в будь-якому випадку’. Про це заявив голова ради директорів ‘Газпрому’ Віктор Зубов.


‘Нам треба 4-5 тижнів, щоб закінчити всі, тому у нас є ще листопад-грудень. Це два місяці, вісім тижнів. Ми ще вкладаємося [в термін]’, – сказав Зубов. Раніше в Росії заявляли, що сподіваються добудувати ‘Північний потік – 2’ до кінця 2019 року.

Він також стверджує, що якщо Росія не отримає дозвіл від Данії, то обійде її економічну зону нейтральними водами. Втім, за словами Зубова, прокладати газопровід все ж краще ближче до Данії.

Читайте також: Рокіровка в переговорах: що означає для України ‘газове’ призначення в Берліні

В тренді

Рада розблокувала закон про кешбек

‘Не можу сказати, чи буде критичний момент [для терміну проекту]. Газопровід в будь-якому випадку добудують’, – підсумував він.

Новини ‘Сьогодні’ раніше писали, що в липні 2019 року голова австрійської OMV Райнер Зеле заявив, що час запуску ‘Північного потоку – 2’ залежить від останнього дозволу Данії, якого поки що немає.

Коментарі у Facebook