У Вінниці суд змусить депутата Яремчука з’явитися на засідання щодо побиття Редько

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Суд застосував привід до Яремчука, через його неявку в судове засідання. Депутата обласної ради від фракції “Опозиційний блок” примусово супроводжуватимуть до зали суду під час наступного засідання, яке відклали до 21 лютого 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду

Яремчука обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ст. 128 Кримінального Кодексу України (середньої тяжкості тілесне ушкодження). У березні між обвинуваченим та депутаткою виник конфлікт  внаслідок якого остання потрапила до лікарні.

Як повідомляє Вінниця.інфо 29 березня 2018 року, сесія облради починалась зі звіту голови, але трибуну на 1,5 години заблокували представники партій «Батьківщина» і «Свобода». Коли голова облради вийшов з зали на перемовини з представниками зазначених партій, в сесійному залі «опоблоківець» Юрій Яремчук, перестрибуючи через стільці, «сперся» об голову Тетяни Редько. Із заявою про побиття депутатка звернулася до правоохоронних органів.

В судове засідання, на етапі розгляду справи по суті, не з’явився обвинувачений.
Прокурор просив суд застосувати до обвинуваченого привід, в зв’язку з тим, що він належним чином був повідомлений про день, час та місце судового розгляду, однак в судове засідання не з’явився.
На думку прокурора обвинувачений таким чином намагається затягнути судовий розгляд.
Потерпіла та представник потерпілої підтримали думку прокурора.


Захисник заперечив проти застосування до обвинуваченого привід, оскільки останній йому повідомив, що знаходиться на стаціонарному лікуванні в медичному закладі.
Заслухавши думку прокурора, враховуючи що явка обвинуваченого в судове засідання є обов’язковою суд задовольнив клопотання прокурора та застосував до обвинуваченого привід через органи внутрішніх справ, відповідно до ч. 1 ст. 140 КПК України. Суд відклав розгляд справи на 21 лютого 2020 року.

Довідково: ч. 1 ст. 140 КПК визначає, що привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Важливо: якщо за судовим викликом у судове засідання не прибув обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, суд відповідно до ст. 323 Кримінального процесуального Кодексу України має відкласти судовий розгляд, призначити дату нового засідання і вжити заходів до забезпечення прибуття цієї особи до суду.

Коментарі у Facebook