Справу “хабарницької схеми” на вінницькій митниці скеровано до суду

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника митного поста «Вінниця-центральний» Вінницької митниці та  митного агента. Посадовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України ), агент –  у наданні неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє прес-служба територіального управління ДБР

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. 

Слідством встановлено, що керівник митного поста організував схему незаконного збагачення – створив умови за яких громадяни не могли самостійно заповнювати митні декларації та були вимушені звертатися до  агента з митного оформлення. Агент в свою чергу ділився з начальником частиною свого прибутку. Сума одержаної «винагороди» залежала від кількості оформлених документів.

15 липня 2019 року начальника митного поста було затримано після чергового отримання неправомірної вигоди від агента у сумі 5200 гривень. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Національної поліції  України.  

У разі доведення вини, керівнику митного поста загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, митному агентові – позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі у Facebook