23 вересня у Вінниці відбулося урочисте відкриття «Європейського тижня спорту»: читайте у матеріалі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

23 вересня у Вінниці відбулося урочисте відкриття «Європейського тижня спорту», під час якого для дітей провели різні активності та спортивні змагання. Знакова подія об’єднала спортсменів, молодь та гостей міста в ім’я популяризації здорового способу життя. Вінницькі міські дитячо-юнацькі спортивні школи також представили свої заклади.

Як зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський ця спортивна подія покликана популяризувати спорт серед молоді міста та вкотре нагадати, що спорт – це не лише шлях до фізичного здоров’я, а й до психічної рівноваги та соціальної інтеграції.

«У Вінницькій міській територіальній громаді розпочався тиждень європейського спорту, і, звісно, він є своєрідною пропагандою здорового способу життя та високих спортивних досягнень. Але для того, щоб їх досягти, потрібно наполегливо працювати. Ми також нагадуємо ветеранам, що через спорт можна пройти реабілітацію, соціалізуватися та знайти підтримку у спортивній спільноті. Вся наша громада готова підставити своє плече», – зазначив Сергій Краєвський.

Вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл представили на площі «Водограй» різноманітні види спорту, які культивуються в їхніх закладах. Це хокей на траві, художня гімнастика, гандбол, волейбол, сумо, самбо, дзюдо, тхеквондо, баскетбол та інші. Кожен вид спорту мав свою окрему локацію, де спортсмени демонстрували свої досягнення та запрошували всіх охочих приєднатися до відповідних секцій.

Спеціальними гостями заходу стали видатні українські спортсмени. Серед них – Вадим Гутцайт олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету України, а також Ірина Геращенко, бронзова призерка ХХХІІІ Олімпійських ігор, що проходили в Парижі цього року. Під час заходу відомі олімпійці поділилися своїми історіями успіху, тренувань та викликів, із якими стикалися на шляху до спортивного Олімпу. Їхні виступи зарядили присутніх мотивацією та натхненням на нові досягнення.

Європейський тиждень спорту став не тільки платформою для підтримки спорту, а й нагодою для всіх охочий випробувати свої сили у спортивних змаганнях і взяти участь в активних майстер-класах.

А виконавчий директор Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергій Пліхта зазначив, що з 23 по 30 вересня, у школах проходитимуть олімпійські уроки, які сприятимуть залученню дітей до спорту.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook