Вінницькі «Прозорі офіси» найфункціональніші в Україні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

За п’ять років роботи вінницьких Прозорих офісів кількість їхніх послуг зросла з 300 майже до 600. Тепер містяни можуть в них зареєструвати місце проживання, отримати різноманітні послуги з реєстрації бізнесу, нерухомого майна, оформити житлову субсидію, зареєструвати транспортний засіб та отримати водійське посвідчення, оформити паспорт громадянина України та для виїзду за кордон і навіть одружитися. 

За останні п’ять років у Вінниці вдалося створили єдиний простір для отримання якісних соціальних та адміністративних послуг з комфортними умовами для усіх відвідувачів. На сьогодні у Вінниці працює чотири територіальні  відділення ЦНАП: Центральне (вул. Соборна, 59), «Вишенька» (пр. Космонавтів, 30), «Замостя» (вул. Замостянська, 7) та «Старе місто» (вул. Брацлавська, 85). А також створено сім віддалених робочих місць адміністраторів, зокрема й у смт. Десна. 

У вінницьких Прозорих офісах можна отримати послуги не тільки виконавчих органів міської ради, а й державні. 

«Ми стали таким центром, де кожен бажаючий може отримати довідку, одружитися, зареєструвати місце проживання та багато інших послуг. Варто відзначити, що ми  є лідерами в Україні  по кількості надання послуг мешканцям –  на сьогодні у Центрах адміністративних послуг ми надаємо 582 послуги, з яких 37 можна замовити онлайн», – розповіла директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук. 

Адміністратори Прозорих офісів постійно працюють над збільшенням кількості послуг та покращенням якості роботи. Так, у 2016 році запровадили додатковий сервіс «Мобільний адміністратор». Він дозволяє людям з особливими  потребами викликати працівника Прозорого офісу додому. Вінницькі ЦНАПи одними із перших почали надавати комплексну державну послугу «Є-малятко», коли при народженні дитини можна оформити пакет документів прямо у пологовому, або ж звернувшись до Прозорих офісів міста, та послугу ID14, яка надає можливість  молоді при замовленні першого паспорту у формі ID картки отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків. 

Також з 2016 року у ЦНАП можна зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб, скласти іспитів ПДР, отримати водійське посвідчення. З цього ж року стала доступна ще одна державна послуга – реєстрація шлюбу. 

А нещодавно на Замості запрацював оновлений Прозорий офіс, соціального спрямування, де можна отримати понад 60 послуг. Адміністратори обслуговуватимуть 82 тисячі мешканці  мікрорайонів Замостя та Старе місто https://cutt.ly/DfaNe4N . 

У всіх Прозорих офісах для відвідувачі з дітьми облаштовані дитячі кімнати, де малеча під наглядом вихователя займається творчістю, чи дивиться мультик, поки батьки вирішують питання. Також тут є сповивальні  столики та місце, де можна погодувати дитину. 

В  Прозорих офісах міста для людей з проблемами зору встановлені   звукові маячки SB – 01.  Їх встановили над вхідними дверима у приміщення. Пристрій спрацьовує завдяки спеціальній програмі, або ж персональним пультам, які мають слабозрячі вінничани.  

Вінниця стала одним із перших міст, де запрацював мобільний додаток ConnectPRO, розроблений українськими IT-фахівцями. Він дозволяє спілкуватися в режимі онлайн-чату. Завдяки йому мовлення співробітника Прозорого офісу перетворюється на текстові повідомлення, які надходять відвідувачу на його смартфон. Окрім того, у програмі є сервіс онлайн-сурдоперекладу – впродовж робочого дня у режимі відеозв’язку доступний сурдоперекладач.

В 2019 році запрацював колл-центр Прозорого офісу, де в телефонному режимі або онлайн можна отримати консультації з різних адміністративних питань та записатись на прийом. Особливо важливо це в умовах карантину,  коли для того, щоб потрапити до адміністратора потрібно попередньо записатися і прийти у зазначений час.

Фактично Вінницький ЦНАП  наразі працює як інтегрований центр надання послуг, одним з головних принципів роботи якого є  доступність влади для громади.

Коментарі у Facebook