У Вінниці презентували книгу “Вінниця — місто послідовників М. І. Пирогова”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінницькому хабі «Місто змістів» презентували книгу «Вінниця — місто послідовників М. І. Пирогова». Її видання зініціювала працівниця наукової бібліотеки Вінницького національного медичного університету Ольга Юрчишина.

Жінка розповідає, взяли участь у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» і перемогли. На видання збірки отримали 195 тисяч гривень. Авторка додає, у книзі опублікували історію розвитку медичної галузі на території міста Вінниці та біографії 43 відомих лікарів, починаючи з видатного вченого та хірурга Миколи Пирогова.

“Це була дуже напружена праця, оскільки тут архівні матеріали. Допомогло те, що ми працювали над книгою в попередні роки, зв’язувалися з родичами видатних лікарів, щоб зібрати перлинки докупи і про кожного написати статтю”, – розповідає Ольга Юрчишина.

Наразі надрукували 500 примірників, говорить директор міського департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. Книги презентують бібліотекам міста.

“Частина з них потрапить в міські та обласні бібліотеки для ознайомлення, а решта (презентаційне видання) – для медичного університету, для краєзнавчих установ, для міської ради”, – каже Олександр Вешелені.

Коментарі у Facebook